Kalle Pinomäki

05.03.2003 / Kalle Pinomäki

Set Promotionin Kalle Pinomäen talvikausi sai jatkoa lauantaina 1.3. ajetulla Nuorten SM-rallilla. Rally Heinola nimellä tunnettu kilpailu oli kolmas tämän vuoden Rallin Nuorten SM-sarjassa ja kokosi jälleen sankan joukon nuoria kuskeja Heinolan ympäristöön. Lähtökohdat kilpailuun olivat hyvät, sillä olihan Kallella alla luokkavoitto viikontakaisesta Pyry Sprintistä. Kuluneella viikolla ajettiin myös lisää tärkeitä testikilometrejä ja kaiken lisäksi Kalle juhli perjantaina 23-vuotissyntymäpäiviään. Kallen ja hänen kartturinsa Matti Kaskinen kilpailu sai vauhdikkaan startin Viikinäisissä ajetulla 8,7 kilometriä pitkällä erikoiskokeella. Kalle kellotti erikoiskokeen nopeimman ajan 1,7 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Ville Hautamäkeen. Kallen unelma ensimmäisestä SM-voitosta mureni kuitenkin heti toisella erikoiskokeella. Edellä ajanut auto oli ajanut ulos ja tukkinut tien puoliksi. Ohitusyritys epäonnistui liian kapean tien johdosta ja Kalle autoineen tippui ojaan. Ulosajo vaurioitti auton ohjauslaitteita ja keskeytys oli edessä. Upeasti alkanut kisa sai valitettavasti ikävän lopun. Seuraava Nuorten SM-ralli ajetaan toukokuun 17. päivä Kouvolassa.

Jussi Pinomäki ylivoimaiseen voittoon Turun Jäärata -kilpailussa

Sunnuntaina 2.3. Turun Uittamon jäällä ajettiin jääratakilpailu, johon myös Set Promotionin Jussi Juupe Pinomäki osallistui 45 kilpakumppaninsa kanssa. Soutustadionin kupeeseen oli tehty kilometrin pituinen vauhdikas rata. Juupe voitti oman luokkansa alkuerän ja eteni luokan finaaliin. Luokkavoitto irtosi helpohkosti varmalla ajolla ja voitto takasi paikan kuuman ryhmän finaaliin, johon osallistui koko kilpailun 10 nopeinta kuskia. Juupe onnistui startissaan mainiosti ja kiihdytti taidolla kärkeen ollen ensimmäinen myös ruutulipulle tultaessa. Voitto oli mukava yllätys, mutta ajatukset ovat olleet pitkään jo toukokuussa alkavassa Rallicrossin EM-sarjassa. Harjoitusmielellä ajettiin, mietiskeli Jussi laskiaissunnuntaina.