Hotanen mestariksi ulosajosta huolimatta

05.10.2003 / Hotanen mestariksi ulosajosta huolimatta

Isossa N:ssä mestaruustaistelu olikin yllättäen ohi jo aamun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Ensin pistejohdossa ollut Hannu Hotanen karautti aamun avaukseksi yhdeksännellä EK:lla ulos ja näytti siltä, että viime kauden mestari Juha Salo uusii mestaruutensa. Toisin kuitenkin kävi, sillä Salon Mitsubishi alkoi temppuilla samalla EK:lla. Hän pääsi sillä kuitenkin huoltoon, mutta aika ei riittänyt auton kuntoon saattamiseen. - Autosta meni vetoakselista vaihdelaatikkoon menevä voimansiirtoakseli poikki. Uutta osaa meillä ei ollut, eikä kenelläkään täällä kilpailupaikalla, joten sitä yritettiin korjata, Salo kertoi. Korjaus ei kuitenkaan onnistunut sallitussa ajassa ja Salo oli pakotettu keskeyttämään.

Näin mestarin viitta puettiin ennen tätä kisaa pistejohdossa olleen Hannu Hotasen harteille, joka odotti uutisia reitin varressa ruttuisen Mitsubishinsa vierellä. - Kyllä tämän jännitysnäytelmän jälkeen tuntuu, että tämä mestaruus oli tarkoitettu meille, Hotanen tuumaili. - Tuntuu tietysti hienolta, olihan tämä tietysti kallis tapa "varmistaa mestaruus", mutta ei voi olla kuin tyytyväinen, Hotanen naureskeli ulosajoaan. - Olihan tämä sellainen minun näköisen voitto, hän vielä letkautti.

Ison N:n kilpailun voitti Jari Ketomaa Subaru Imprezzalla. Iso N on tunnettu "Mitsubishi -luokkana" ja edellisen kerran muu merkki, kuin Mitsubishi on voittanut tämän luokan vuoden 2001 Lopen SM-rallissa. Tuolloin ratin takana oli tuttu nimi, Juuso Pykälistö. Jari Ketomaa on ajanut SM-sarjaa jo kolme kautta ja tämä oli miehen ensimmäinen voitto: - Tässä on ollut ala- ja ylämäkeä. Välillä on tullut hyviä EK-aikoja, mutta koskaan ei ole voittoon asti meno riittänyt, Ketomaa kertaili uraansa. - Toki tässä oli apuna se, että kärki kolmikko keskeytti ja se vähän himmentää voittoani, mutta me ajettiin hyvä ehjä kilpailu ja olen tyytyväinen suoritukseeni. Isossa N -luokassa nähtiin myös maailmanmestareita. Timo Salonen kävi kokeilemassa vauhtiaan Suomen kärkeä vastaan ja joutui taipumaan. Hän sijoittui luokan kuudenneksi jääden 2 minuuttia 19,2 sekuntia voittaneelle Ketomaalle. - Mukavaahan tämä on ollut ja täytyy sanoa, että kovaa pojat menee. Ensikauden suunnitelmista Salonen ei vielä paljastanut mitään. Hän on aiemmin väläytellyt mahdollisuutta osallistua SM-sarjaan WRC-kalustolla.

SM-pisteet: Iso N, 1. Hannu Hotanen, Turun MK, 80 2. Juha Salo, Karkkilan UA, 74 3. Marko Uutela, Haminan Seudun UA, 64