Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

30.01.2004 / Juha Salo

TIEDOTE 30.1.2004

Rallin SM-sarja, osakilpailu 1/7

30.-31.1.2004 Rovaniemi

Rallin SM-sarja kaasuteltiin tänään käyntiin Rovaniemellä. Arctic Lapland Rallyn ensimmäinen päivä oli masentava N-ryhmän kärkikastiin kuuluvalle Juha Salolle. Mitsubishi-kaksikon, Salo - Stenberg, vauhti tyssäsi neljännelle erikoiskokeelle voimansiirto-ongelmiin.

Avauserikoiskokeet, Mäntyvaaran ja Kaihuavaaran, Salo ja Stenberg rypistivät ison N-ryhmän kolmanneksi nopeimmin. Erot kärkeen olivat vain muutaman sekunnin luokkaa, joten siitä oli hyvä lähteä hyökkäämään kisan neljälle viimeiselle pätkälle.

Kolmas erikoiskoe ajettiin siirtymänä, mikä ei muuttanut tilannetta sekuntitaistelussa.

- Ensimmäinen EK ajettiin varovasti, eikä kakkosellakaan päästy vielä kunnon vauhtiin. Nelosella matka jäi kesken ennen kuin se pääsi edes kunnolla alkamaan, Juha Salo selvitti lyhyeksi jäänyttä rallipäivää.

EK neljä, kymmenkilometrinen Kellolampi, oli ratkaisevassa roolissa Salon ja Stenbergin matkanteossa. Voimansiirto oikutteli ja Mitsubishi ontui maaliin kaukana kärjestä, kolmisen minuuttia Jukka Ketomäen kärkiaikaa hitaampana.

- Jokin rikkoutui etupään voimansiirrosta nelospätkällä - kulmavaihde tai etuperä. Auto puretaan yön aikana. Luulen, että tarvittavat varaosat löytyvät ja pääsemme huomiseen kisaan mukaan, Salo kertoi pettyneenä.

Arctic Lapland Rallyn uuden käytännön mukaan kisa on jaettu kahteen erilliseen kilpailuun. Tänään keskeyttäneet pääsevät jatkamaan huomenna, mikäli auto saadaan kuntoon ja starttiviivalle. Siten myös Salolla on mahdollisuudet ajaa Rovaniemellä vielä jopa täysistä SM-pisteistä.

- Kaikki lähtee huomenna samalta viivalta. Viiden sakkiin tai sitä paremmaksi on hyvät saumat, mikäli mitään katastrofia ei auton korjauksessa tapahdu, Salo mietti.

Tänään N-ryhmän nopein oli Salon tallitoveri Jukka Ketomäki. Espanjalainen Daniel Sola kaasutteli hangilla toiseksi ja Ari Laivola kolmanneksi. Huomenna on edessä seitsemän pitkää pikataivalta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa