Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

04.02.2004 / Marko Kakko

Marko Kakko kaasutteli rallin SM-avauksessa Rovaniemellä komeasti kärkijoukoissa. Kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally, jossa SM-pisteet jaettiin erikseen molemmilta päiviltä, meni Kakolta aivan nappiin. Hän sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi, ja summasi perjantailta kuudenneksi ja lauantailta toiseksi suurimmat pisteet. Yhteispisteissä hän on nyt jaetulla kolmannella sijalla.

- Olen erittäin tyytyväinen. Auton uudet säädöt tuntuivat onnistuneilta ja autoa oli mukava ajaa. Nyt se totteli rattia ja kaasua niin kuin pitää. Alussa ajorytmi oli vähän kateissa, mutta löytyi sitten loppua kohti. Ainoa suurempi murhe oli lauantaina kovasti noussut moottorin lämpötila. Kannentiiviste vuoti ja se aiheutti vähän sydämentykytyksiä. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä suoritus ja mainio aloitus SM-kaudelle.

- Nyt kokeiltu pistejärjestelmä on vähän sekava. Vanha systeemi olisi ehkä ollut parempi. Emme me kilpailijatkaan oikein tienneet kilpailun mittaan, että kuka saa kuinkakin paljon SM-pisteitä. Jatkossa palataan onneksi vanhaan systeemiin.

Lapin kairoilta saavutetut SM-pisteet parantavat Kakon ja uuden kartanlukija Pasi Hedmanin asemaa ison N-ryhmän kärkijoukoissa. Tulos myös takaa parempia lähtönumeroita kauden seuraaviin osakilpailuihin.

- Kyllähän se on parempi ajaa numerolla 10 kuin 30. Pyritään nyt pitämään ainakin tämä vauhti ja olla kaikissa kilpailuissa kolmen tai vähintään viiden joukossa. Tavoitteena on suomenmestaruusmitali ja avausviikonlopun olemme hyvin aikataulussa, Kakko mietti.

Arctic Lapland Rallyn kokonaiskilpailun, joka oli samalla Euroopan Cupin pohjoisen alueen osakilpailu, voitti Jukka Ketomäki, ja hän on myös SM-sarjan kärjessä. Napapiirillä ajettiin 13 erikoiskoetta - yhteispituudeltaan peräti 260 kilometriä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa