Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Eloluoma

16.02.2004 / Mika Eloluoma

Vaasalainen Mika Eloluoma ja kuortanelainen Hannu Jaskari ajavat ensi lauantaina Lapuan SM-rallissa kuin kotikisassa ikään.


Mika Eluoluoma mielii Lapualla viiden joukkoon

Ralliautoilun SM-sarjalla on pitkät perinteet vuodesta 1959 lähtien. Nyt on meneilläään jo 46. kausi, kun SM-pisteistä kurvaillaan.

Tulevana lauantaina 21.2. penkat pölisevät taas Lapualla, jolloin ajetaan kauden toinen SM-osakilpailu. Kuuden erikoiskokeen alussa kypärän laittavat taas päähänsä pohjalaispari Mika Eloluoma ja kartanlukija Hannu Jaskari.

- Lapua on meille ilman muuta kuin kotikisa. Nyt on tavoitetta lisätty vielä entisestään ajaa isossa n-ryhmässä viiden sakkiin. Toki vauhti pitää olla kohdallaan, kun kaverit, tuttavat ja ystävätkin seuraavat kisaa. Ehkä äitikin? Nyt kyllä hiotaan Hannun kanssa nuotitus tottavie millilleen, innostuu Eloluoma.

Lapuan Urheiluautoilijoiden järjestämään ralliin on ilmoittautunut 153 kilpailijaparia. Kilpailu käynnistyy ensi lauantaina 21.2. kello 10. Lähtöpaikka on Lapuan Anttilankadulla ja kilpailun keskuspaikka Härmänmaan ammatti-instituutti. Huoltoparkki on tuttuun tapaan Latosaaressa. Kisassa ajetaan kuusi erikoiskoetta, jotka ovat pituudeltaan 94 kilometriä. Tauko on kello 14 ja kuumimmat kuskit ovat
maalissa jo ennen kello 16:sta.

Yhteispelillä

Kisa ajetaan Ylihärmän, Ylistaron ja Lapuan tiestöillä. Neljä erikoiskokeista on tuttua ja kaksi hieman fiilattua.

- Rallin järjestämme aina asukkaiden ehdoilla ja hyvällä yhteistyöllä. Pyrimme siihen, että häiritsisimme heitä varsin vähän. Hienoa, että reitin varrella on niin paljon autourheiluhenkisiä isäntiä. Näin voimme tämän upean kilpailun jälleen jo tutuilla erikoiskokeilla ajaa, kiittelee Kortesoja.

Kiitoksia sataa roppakaupalla myös eri autourheiluseuroille ja suurelle talkooväelle. Nytkin rallia tekee liki 500 vapaaehtoista.

- UA-seuroja järjestelyissä on yhdeksän. Annamme eri kilpailun järjestelyissä koko ajan apua toinen toisillemme. Näin homma on
toiminut hienosti. Ilman eri autourheiluseurojen yhteispeliä tästä ei tulisi mitään, korostaa Kortesoja.

Perinteet velvoittavat

Jos kotimaisessa ralliautoilussa on pitkät perinteet, on rallivauhtia löytynyt aina myös Pohjanmaalta. Ennenmuinoin vauhdista
pitivät huolen mm. Kyösti Hämäläinen, Esa Saarenpää, Raimo Niemi, Jari
Latvala ja monet muut.

Töysän Jari Latvala ajaa nytkin ja starttaa reitille WRC Toyota Corollalla. Kartanlukijana on tutusti Asko Sairanen. Vaasan Mika Eloluoma parinaan kuortanelainen Hannu Jaskari starttaavat reitille numerolla 24. Lapland Arctic Rallyn jälkeiset "taistelun" jäljet mm. repsottavat puskurit on korjailtu ja auton alustaa hieman laskettu. SM-pisteitä heillä on kaksi ja sijoitus isossa n-ryhmässä 14.

- Lapua on meille tavallaan kotikisa, johon osallistun neljättä kertaa. Nyt pitää painaa poljinta ja syvälle. Kakkosena toimiva Hannukin kun pitää entistäkin kovemmasta kyydistä. Lapuan nopeilla teillä vauhti tulee olemaan huimaa. Tavoitteena on ajaa isossa n-ryhmässä viiden sakkiin, sanoo Mika Eloluoma, joka odottelee jo malttamattomana täysin uutta ralliasettaan Mitsubishi Lancer evo 8:aa.

Maaliskuussa sen on määrä olla Suomessa ja sen jälkeen alkaa auton kilpailukuntoon rakentaminen.

Tiedotus ja teksti: TEEKOOTEE -viestintä/Timo Koskinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa