Facebook Twitter Email Pinterest

Sebastian Lindholm

19.02.2004 / Sebastian Lindholm

Edessä kuuden erikoiskokeen kilpailu

Ralliautoilun SM-sarjan kauden toinen osakilpailu, Osuuspankki SM-ralli Lapua, ajetaan lauantaina 21.2.2004 Pohjanmaan vauhdikkailla teillä. Kauden avauskilpailussa, Arctic Lapland Rallyssa keskeyttämään joutunut hallitseva Suomen mestari Sebastian Lindholm lähtee Lapualle vain yksi asia mielessään.

"Kyllä nyt pitää ajaa sillä mielellä, että kirjaamme täydet pisteet tilillemme. Keskeytys tuli käytettyä tämän kauden osalta heti Lapissa, joten tilanne on siltä osin selkeä," sanoo Basti.

Vaikka Lapissa tulikin keskeytys, niin silti Lindholmin pistesarakkeessa komeilee kymmenen SM-pistettä. Ne tulivat Arctic Rallyn ensimmäisen päivän sijoituksesta. Nyt edessä on täysin avauskilpailusta poikkeava koitos. Kisassa ajetaan vain kuusi erikoiskoetta hyvin tiiviissä aikataulussa. Kilpailu alkaa aamupäivällä kello 10 ja päättyy iltapäivällä klo 16. Erikoiskoekilometrejä kertyy silti yli yhdeksänkymmentä.

"Edessä on kova puristus. Nyt pitää olla heti alussa valmiina iskemään, sillä tasoitusta ei ole varaa antaa yhtään. Kaikki kuusi EK:ta pitää sujua hyvin, jos haluaa voittaa kisan," Basti ennustaa.

Arctic Rallyssa Basti kärsi ensimmäisenä päivänä lumenauraajan roolistaan. Nyt lähtöpaikka on SM-pistetilanteen mukaisesti neljäs. Tästä on etua varsinkin silloin, jos erikoiskokeille tupruttaa lunta kilpailun alla.

Lapualla reittiä lähtee avaamaan Arctic Rallyn voittaja Juuso Pykälistö. Bastia ennen reitille starttaavat myös Jouni Ampuja ja Jarmo Mikkonen.

"Numero neljä on todella hyvä paikka lähteä reitille. Nyt ei tarvitse toimia putsaajana, vaan saa tulla valmiiksi aurattua latua. Toivottavasti tästä on nyt hieman apua meille," tuumailee Basti Lapuan SM-rallin alla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa