Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Vähämiko

01.03.2004 / Janne Vähämiko

Rallin SM-sarja siirtyi Rovaniemen maisemista Lapuan lakeuksille, jossa oli jaossa kauden kolmannet SM-pisteet. Janne Vähämiko ja Aki Suutarinen nappasivat kauden avauskisasta täydet pisteet molemmilta päiviltä. Lapuan kilpailuun lähdettäessä kaikki oli kuitenkin nollattu ja pistetaisteluun lähdettiin täydellä sydämellä.

Avaus erikoiskokeella oli pitkästä aikaa kilvan ajon makua myös pikku a-ryhmässä, kun jo Tunturissa vauhtiaan väläyttämään ehtinyt Antero Saari kellotti nopeimman ajan avauserikoiskokeella. 14 kilometrin erikoiskokeella Vähämiko joutui antautumaan puolella sekunnilla, kolmanneksi ajanut Timo Mäenpää puolestaan kuusi ja puoli sekuntia.

Saari jatkoi kovaa menoaan myös kakkosella ja taas syntyivät pohjat, eroa Vähämikoon syntyi neljä sekuntia, kakkosen jälkeen sitä oli siis neljä ja puoli sekuntia. Kolmosella oli Vähämikon vuoro iskeä ja ero kutistui puoleen sekuntiin. Nelosella Saari menetti pelin, puolan johto irtosi ja aikaa hukkui yli kolme minuuttia. Tauolla nelosen jälkeen Vähämiko johti kakkosena olevaa viime vuoden pikku n-ryhmän mestaria Mäenpäätä 20 sekunnilla. - no nyt on pitänyt ajaa oikein kunnolla kilpaakin ja mikäs sen hienompaa kun laitteetkin toimivat, mietiskeli Vähämiko tauolla.

Tauon jälkeen Vähämiko sai uuden haastajan, kun Mäenpää kuritti mestaria vitosella peräti 15 sekunnilla, johto hupeni vain viiteen sekuntiin ennen viimeistä. Panokset olivat kovat viimeiselle lähdettäessä. Molemmat tulivat varmasti täysillä ja erikoiskokeen maalissa Vähämiko jäi odottamaan Mäenpään aikaa. Aikojen tullessa todettiin Vähämikon olleen 1,4 sekuntia nopeampi ja ottavan kauden kolmannen voittonsa kuuden ja puolen sekunnin erolla.

- tämä voitto maistuu todella makealta, sillä emme juuri kovempaa olisi enää viimeistä voineet ajaa. Kyllä täytyy myöntää, että nyt oli poistuminen pari kertaa todella lähellä. Kausi on lähtenyt todella mahtavasti käyntiin, täydet pisteet taskussa on mukava lähteä Mikkeliin. Siellä saa varmasti ajaa jälleen tosissaan kilpaa, sillä pojille (Saari ja Mäenpää) jäi tästä kisasta varmaan jotain hampaankoloon, myhäili tyytyväinen voittaja maalissa.

Rallin SM-sarja jatkuu Mikkelissä 12.-13. maaliskuuta.

PS: Mikäli teillä on käytössä sähköpostiosoite ja haluaisitte tämän tiedotteen mahdollisesti sitä kautta, ilmoitathan sen minulle: jent@jippii.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa