Jukka Ketomäki

08.03.2004 / Jukka Ketomäki

KETOMÄKI TOINEN ÄHTÄRIN SM - RALLISPRINTISSÄ

Vain viikko ehti kulua Ylihärmässä ajetusta Rallisprintin SM-avauksesta, kun koneet jälleen käynnistettiin Ähtärissä viime Lauantaina. Kirkkaassa kevätauringossa kaasutellun kilpailun voitti Mäntsälän Tomi Hallia.

Ylistarolainen AL-Härmää edustava Jukka Ketomäki Sijoittui toiseksi, jääden ykköspaikasta 0,58 sekuntia. Kolmanneksi kurvaili lajin hallitseva Suomen Mestari Ari Könönen.

Ensimmäisen kierroksen pohjista vastasi edellisen kisan voittaja Jarmo Mikkonen, joka tällä kertaa oli liikkeellä Mitsubishilla. Jukka Ketomäki oli hyvin hereillä jääden N-ryhmäläisellään Mikkosesta ainoastaan 0,05 sekuntia.

Kolmanneksi ensimmäisellä kierroksella ajoi Hannu Mäki-Ikola, joka jäi piikkipaikasta reilun sekunnin.

- Tein muutaman pienen virheen, joten eiköhän se aika parane toisella kierroksella, Ketomäki selvitti tauolla.

6 35 Könönen Ari JyvUA Mitsubishi Lancer Ev 6 2.25,12

Kuten rallisprintin ominaispiirteisiin kuuluu ajat yleensä paranevat toisella ajokerralla. Tällä kertaa kovimman parannuksen teki Tomi Hallia, joka nousi ensimmäisen kierroksen viidenneltä sijalta aina voittoon asti. Myös Ketomäki paransi aikaansa, mutta Hallia oli lopulta 0,58 sekuntia nopeampi. Ari Könönen oli Ähtärissä kolmas, jääden Ketomäestä 0,68 sekuntia.

- Nyt meni paljon paremmin kuin avauskisassa Ylihärmässä, siellä tein monta helppoa virhettä ja olin kisan jälkeen kiukkuinen itselleni, Jukka nauraa.

Molemmissa talvikisoissa on radat olleet hyviä ja täälläkin oli pari paikkaa, joissa ajolinja ja rohkeus ratkaisevat enemmän kuin auton tehot.

- Kierrän todennäköisesti koko sarjan, ainoastaan kesän ensimmäinen kilpailu tulee kuitenkin jäämään väliin päällekkäisyyksien vuoksi, Ketomäki kertoo.

Ensi viikonloppuna ajetaankin sitten rallin SM-pisteistä Mikkelissä, jonka jälkeen talvirallit on ohi ja aletaan valmistautumaan kesäkauteen, kertoo

SM-pisteissä neljänneksi noussut Ketomäki.