Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

10.03.2004 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki on entistä valmiimpana, kun rallin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu käynnistyy lauantaiaamuna Mikkelissä. SM-sarjassa nelivetoisen Mitsubishin kanssa kilpailevalle Katajamäelle alkukausi on ollut hankala. Siirtyminen uuteen kalustoon ei ole sujunut tanssin lailla.

Edellisessä osakilpailussa Lapualla Katajamäki löysi hyvän ajorytmin ja kirjasi kilpailun loppulenkillä ison N-ryhmän neljänneksi parhaita erikoiskoeaikoja. Mikkeliä varten alajärveläiskuski on valmistautunut ajamalla jälleen testiä moninkertaisen suomenmestarin Sebastian Lindholmin valvovan silmän alla, ja asentamalla autoon suorakytkentävaihdelaatikon.

- Olin jo ennen Lapuaa Bastin opissa ja nyt otettiin sama homma vielä uudestaan. Minä ajoin ja Basti jakeli neuvoja vieressä. Kerrassaan opettavainen reissu jälleen kerran, Katajamäki kiittelee.

- Suorakytkentävaihteistossa ei tarvitse käyttää kytkintä pienemmälle vaihtaessa. Ensitestin perusteella se on todella tervetullut asia. Nyt auto tuntuu todelliselta kilpa-autolta.

Vaikka valmistelu kisaan onkin mennyt jouhevasti, pitää Katajamäki jalat tiukasti maassa.

- Fiilis on hyvä, ja usko omiin mahdollisuuksiin luja. Mielenkiinnolla odotan millaisia aikoja alkaa syntyä. Turha tässä mitään sijoitustavoitteita on ääneen lausua, mutta sellainen kutina on, että virheettömällä ajolla voisi keikkua aivan siellä kärkiporukoissa. Se jättäisi kivan maun talvikaudesta, Katajamäki pohtii.

Katajamäen ja kartanlukija Timo Alanteen päätähtäin on alkaneella kaudella kuitenkin rallin junioreiden MM-sarjassa. Seuraava osakilpailu ajetaan vasta kesäkuussa Kreikassa, mutta valmistautuminen siihenkin on jo aloitettu. Katajamäki lensi suoraan Suzuki-testeistä Walesista Mikkeliin.

- Testasimme erilaisia alustavaihtoehtoja ja vähän kaikenlaista muutakin. Ei voi kuin ihmetellä miten hieno auto se Suzuki on. Kyllä toimii upeasti koko kahden päivän testin ajan, Katajamäki iloitsee.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa