Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

10.03.2004 / Toni Klemets

Toni Klemets hämmästytti rallipiirejä kauden avauksessa Rovaniemen Arctic Rallyssa. Kahden osakilpailun jälkeen turkulainen ison N-ryhmän keltanokka oli SM-pisteissä toisena. Kolmannessa osakilpailussa Lapualla kuski ajoi kahdesti ojaan ja lopulta tekninen vika katkaisi koko matkanteon.

Ennen ensi lauantaista Mikkelin SM-rallia Klemets ja kartanlukija Panu Plosila ovat Mitsubishillään pistetilaston neljäntenä.

- Lapualla palattiin maan pinnalle. Mikkelissä on tarkoitus on ottaa uusi alku tähän kauteen ja koettaa päästä samalla tasolle kuin Arcticissakin. Toivottavasti ajolinjat osuvat nyt vähän paremmin, Klemets sanoo.

Viimeisen viikon aikana Klemets on ajanut varsin mukavan määrän testikilometrejä. Tärkeitä kilometrejä on kertynyt jokseenkin kahden normaalin SM-rallin verran, noin 150. Testeissä auto on tullut kuskille tutummaksi.

- Nyt on ajettu ja testattu oikein ajatuksella. Uskon, että testimäärä näkyy erikoiskoeajoissa. Lasse Lampi on myös ollut mukana testeissä. Hänen avullaan alustaan on tehty uusia säätöjä, ja etenkin kääntyvyys ja jarrutuspito on nyt parempi, Klemets kertoo.

Mikkelissä Klemets ajaa numerolla 10. Lähtöpaikkaa passaa, kunhan sää vain ei muuttuisi aivan kesäiseksi. Jäisillä ja lumisilla teillä lähtöpaikka on suorastaan ihanteellinen, loskaisilla ei niinkään.

- Sarjatilanne näyttää nyt ihan kohtuulliselta, mutta Mikkelistä tarvittaisiin pisteitä. Muuten muut tulevat takaa ohi ja kesällä tulee todella kiire. Tavoitteena on ajaa ilman sähellyksiä maaliin. Ilman virheitä pitäisi mahtua viiden sakkiin, Klemets miettii.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa