Facebook Twitter Email Pinterest

Onko Jouni Ampujan vuoro voittaa?

11.03.2004 / Onko Jouni Ampujan vuoro voittaa?

Kauden viimeinen talviralli, osakilpailu 3/7 SM Vaakuna-ralli, Mikkeli lauantaina 13.3.

Kauden viimeinen Ralli SM -sarjan talviralli SM Vaakuna-ralli, ajetaan ensiviikonvaihteessa Mikkelissä. Sarjatilanne on mielenkiintoinen, sillä alkukauden molemmissa osakilpailuissa on voiton vienyt eri mies, mutta pistekärjessä komeilee vieläpä kolmas nimi!

Juuso Pykälistö oli pitelemätön Arctic Lapland Rallyssa, jossa Lindholm keskeytti. Sebastian Lindholm kuittasi puolestaan voittopisteet Lapualta, Pykälistön jouduttua keskeyttämään. Tasaisempiin suorituksiin pystynyt Jouni Ampuja on kiivennyt molemmissa osakilpailuissa palkintopallille joten hän johtaa SM-sarjaa viidellä pisteellä. Lindholm on kakkosena. Pykälistö putosi Lapuan keskeytyksen jälkeen jopa neljänneksi, pisteen päähän Lindholmista. Miesten väliin kiilasi hyvää kautta ajava Jarmo Mikkonen, jolla on vain puolen pisteen ero Lindholmiin.

Sarjaa johtava Jouni Ampuja ei sorru uhoamaan Mikkeliin valmistautuessaan, sillä vastassa on tunnetusti kovat kilpakumpanit: - Voitto on Mikkelissä ihan järkevä tavoite, joskaikki menee hyvin enkä itse mokaa, hän miettii. Ampuja hankki tälle kaudelle autokseen Ford Focus WRC:n ja auto on sen verran erilainen entiseen Toyota Corolla WRC:hen verrattuna, että ajamiseen on pitänyt totutella. - Voisi sanoa, että Focus on niin paljon parempi, että uusiin rajoihin pitää totutella. Tähän saakka on tultu ehkä turhankin varovasti, vauhtia kyllä on mutta ihan limitissä ei ole vielä vedetty, hän kertoo. - Koko ajan vauhti on kuitenkin noussut ja viime sunnuntaina testatessa laitettiin vähän rengaskulmia uusiksi. Auto tuntuu nyt entistä paremmin istuvan käteen, hän paljastaa.

Hallitseva Suomen mestari Lindholm sai Lapualla hyvän höyryn päälle ja lähtee tosimielellä kuromaan Ampujan pistejohtoa umpeen. Mikkelin lumiset olosuhteet ovat hänelle mieleen: - Mukavaa päästä ajamaan yksi perinteinen talviralli tänäkin vuonna. Lapissa ei valitettavasti ollut lunta sillä tavalla, kuin on joskus totuttu, mutta Lapualla tilanne oli siltä osin vielä huonompi. Nyt voi hieman ottaa tukea penkasta. Ja onhan se muutenkin mukavampaa, kun ajetaan selkeästi lumella, eikä jäällä ja soralla, Basti kertoo.

Mikkelin seudun teillä todella on lunta, sen vahvistaa myös kilpailunjohtaja Aulis Ahonen: - Kilpailijoiden kannattaa varata pari kappaletta pitkävartisia lapiota mukaan, niin pääse kumpikin lapiomaan jos poistuu tieltä! Ahonen vakuuttaa, että lunta on niin paljon, että sitä varmasti riittää vaikka aurinkoisia kevätkelejä onkin luvassa. -Tiet on upeassa kunnossa, hän kehaisee.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa