Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuja

15.03.2004 / Jouni Ampuja

Kauden neljäs SM-ralli ja samalla talvikauden päättänyt kisa ajettiin Mikkelin vauhdikkailla teillä. Jouni Ampuja lähti luottavaisena kisaan; jäihän edellisen osakilpailun ykköstila vaivaisen neljän sekunnin päähän.

Ajo sujui alusta lähtien ja ajat olivat sen mukaisia. Sebastian Lindholm Peugeotillaan piti myös vauhtia yllä ja taistelusta näyttikin tulevan Lapuan toisinto. Kisan käydessä kuumimmillaan virheitäkin voi sattua. Valitettavasti erikoiskokeella neljä tapahtui juuri näin.

- Se oli sellainen vauhdikas vasen EK:n lopussa. Perä osui penkkaan, pyörähdimme ja auto sammui. Siinä meni ainakin parikymmentä sekuntia, summaili pettynyt Ampuja tauolla.

Lyhyessä kisassa ei muuta tarvita, sillä matkaa kiinniottoon oli enää kahden erikoiskokeen verran. Toki Ampuja yritti loppuun asti, mutta kokenut Lindholm ei sortunut virheisiin, vaan vei täyden pistepotin. Maalissa eroa kaverusten välille jäi niukat 16,4 sekuntia. Ampujalle toiseksi korkeimmat pisteet merkitsivät myös sarjajohdon säilymistä kesäkauteen siirryttäessä. Kolmanneksi päästeli niinikään EK:lla neljä pyörähtänyt Juuso Pykälistö.

- Jos etukäteen olisin tiennyt, että johdan sarjaa talvikauden jälkeen, se olisi varmasti tyydyttänyt. Mutta nälkä kasvaa syödessä ja voiton menettäminen harmittaa. Tiesin jo ennen kisaa, että virheet tulevat ratkaisemaan kisan. Harmi vain, että se kävi juuri meille.

Rehtinä kilpailijana Ampuja kuitenkin antaa tappionkin hetkellä tunnustuksen kilpakumppanilleen.

- "Basti" oli tänään mies paikallaan. Jossittelu on turhaa. Mulla on kuitenkin tosihyvä luottamus autoon, vaikka voitto menikin nyt penkan päälle. Kyllä voitto vielä kesällä tulee, se on varma, lupasi Ampuja.

SM-sarjan osalta kesäkausi jatkuu Joensuun nopeilla teillä kesäkuussa. Aina kesäkelillä viihtynyt Ampuja uskoo mahdollisuuksiensa vain parantuvan sorapinnalla.

- Itseluottamukseni kesäkelillä on kova. Auto on huippu, mutta vaatii hieman säätöjen kokeilemista kesää varten. Nyt se menee turhan leveästi. Taistelu mestaruudesta menee varmasti tiukaksi, ennusti Ampuja.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa