Heikki Westerlund

15.03.2004 / Heikki Westerlund

Mikkelin SM rallia päästiin ajamaan todella kauniissa talvisäässä. Erittäin vaativat ja vaikeat tiet, korkeat lumipenkat ja runsas yleisömäärä tekivät kisasta mielenkiintoisen.
Omalta osaltamme vauhti löytyi heti alusta alkaen taas yllättävän hyvin. Ajoimme pätkille ryhmässämme aikoja jotka oikeuttivat sijoille 3-6. Auringon sulattaessa tiet paikoin hyvin pehmeiksi oli ajaminen vaikeaa koska joissain kohdissa pito oli erittäin hyvä ja paikoitellen erittäinkin heikko.

Tauolla neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen tarkistelimme kartturi Arwon kanssa tilannetta ja totesimme tilanteen olevan jälleen hieman samankaltaisen kuin Lapualla; olimme aika tukevasti sijalla 5. Taaksepäin eroa seuraavaan oli jo 58 sekuntia ja eteen 3. sijalla olevaan Latvalan Jariin 32 sekuntia. Sijalla 4. oli epäonninen Juuso Pykälistö jolla eroa taas Latvalaan oli vain puoli sekuntia. Jäljellä oli vielä 2 erikoiskoetta pituuksiltaan 10,44 km ja 11,75 km.

Nopeat WRC autot ja niissä nopeat kuskit siis jylläsivät jälleen kerran. Kelin vielä ollessa raskas korostui auton voima ja hyvä alusta pehmeillä osuuksilla entisestään. Päätimme Arwon kanssa kuitenkin vielä ajaa suht täysillä koska mitä tahansa voi tietysti aina sattua. Viidennellä erikoiskokeella jäimme Latvalalle 2,1 sekuntia joten ero ennen viimeistä pätkää pysyi suht samana. Päätimmekin ajaa viimeisen pätkän varman päälle ja varmistaa viidennen sijamme. Maalissa totesimme homman onnistuneen ja kuittasimme 6 kpl sm
pisteitä tilillemme. Auto toimi nyt erinomaisesti joten sillä osastolla ei ollut ongelmia. Rengasvalinnat aiheuttivat hieman päänvaivaa mutta mielestämme onnistuimme niissäkin aika mukavasti.

SM sarja jatkuu Joensuussa lauantaina 12. päivä kesäkuuta. Sijoituksemme sarjassa on nyt kuudes tasapistein Latvalan kanssa. Sarjaa johtaa kahdella pisteellä Jouni Ampuja ennen Mikkelin kisan voittanutta Sebastian Lindholmia. Juuso Pykälistö on kolmas ja Jarmo Mikkonen neljäs.