Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuja

11.05.2004 / Jouni Ampuja

Perinteisesti joukon suomalaiskuskeja mukaan houkutteleva Tallinna-ralli eteni tälläkin kertaa suomalaishallinnassa. Kaksi oli ylitse muiden; SM-ralleissa tasapäisesti voitosta kamppailevat Sebastian Lindholm sekä Jouni Ampuja. "Bastilla" alla tuttu Peugeot 206 WRC, Ampujalla kauden alussa hankittu Focus WRC.

Ampujalle Tallinna-ralli tuli mahdolliseksi, kun kilpurin kilometrit eivät olleet vielä talven jäljiltä täynnä. Samalla tuli korkattua kesäkausi.
- Talven jäljiltä meillä oli vielä kilometrejä jäljellä ennen huoltoa ja saimme ajaa vielä Tallinnassa. Nyt kilpurin tunnit ovat täynnä ja auto lähtee moottorin ja voimansiirron vaihtoon Englantiin, kertoi huoltomiehensä kanssa M-Sportille matkustava Ampuja.

Perjantaina luvassa oli ainoastaan yleisön viihdyttämistä. Kaksikko eteni tasatahtia heti alusta alkaen.
- Eroa kolmella, lyhyellä asfaltti-EK:lla tuli ainoastaan 0,6 sekuntia. Pyörähdys lyhyellä pätkällä merkitsisi heti isoa eroa ja erilaista lähtökohtaa lauantaille, analysoi Ampuja.

Soralle siirryttäessä suomalaiskaksikko jatkoi karkumatkaansa muilta. "Basti" onnistui nykäisemään eroa joillakin erikoiskokeilla, vaikkakin ero säilyi muutamissa sekunneissa.
- Muutamalla pätkällä jäätiin hieman. Veikkaisin, että hävisimme sellaisilla erikoiskokeilla, joilla ajetaan pitkiä matkoja täysillä. 03-mallisessa Pösössä on vain parempi vääntö, kun kuutosvaihteella joutuu välillä nostamaan jalkaa kaasulta ja painamaan jälleen pohjaan, epäili Ampuja.

Eroa kaksikon välille lauantain kymmenen erikoiskokeen ja 108 kilometrin jälkeen jäi vain 16,2 sekuntia. Tiukan taistelun jälkeen irtosi myös tunnustus kovalle kilpakumppanille.
- "Basti" on reilu äijä. Tauoilla keskustelemme asioista, eikä hän salaile mitään. Kiva ajaa kilpaa häntä vastaan, kun on hyvä henki, kehui Ampuja.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa