Facebook Twitter Email Pinterest

Kesäkausi starttaa Joensuusta

01.06.2004 / Kesäkausi starttaa Joensuusta

SM Abloy-Itäralli, Joensuu 12.6.2004

Viime vuoden tapaan kauden ensimmäinen kesäosakilpailu kurvaillaan Itä-Suomen haastavilla ralliteillä, Joensuun ympäristössä. Reitti sai paljon kiitosta kuljettajilta viime vuonna. Tiet ovat nopeita eikä mutkia ja korkeuseroja tule puuttumaan, joten kuljettajilta kysytään monipuolisia ajotaitoja.

- Kun viime vuonna oltiin reittiin tyytyväisiä, niin paljonhan ei kannata luonnetta muuttaa. Jotain uutta on tietysti mukana sopivasti vanhaan yhdisteltynä. Katsojia on pyritty tänä vuonna palvelemaan paremmin. Kun valitsee oikean paikan, niin pienellä siirtymisellä voi nähdä jopa neljä erikoiskoetta, kertoo reitistä ratamestari Martti Kaasinen.

Erikoiskokeiden määrä on täsmentynyt seitsemään ja ek-kilometrejä on noin 87 yhteensä. Kisaan mahtuu kaksi yli 20 kilometrin erikoiskoetta

Joensuu Areenassa kilpailukeskus

Abloy SM-Itärallissa sekä huoltoparkki että kilpailukeskus sijaitsevat samassa paikassa, Joensuun Areenassa. Talvella valmistunut monitoimihalli palvelee lähtö, tauko ja maalipaikkana. Erikoisuutena vieläpä lähtö/maalilavan sijainti sisätiloissa!

- Nyt pitäisi olla ainakin tilaa toimia. Lähtö ja maali on sijoitettu Areenan sisälle, jossa katsojilla ja VIP- vierailla on hyvät näköalat nähdä suosikkinsa. Myös huoltoparkki on Areenan piha-alueella. Sisälle mahtuu myös parc´ferme, kertoo kilpailun johtaja Martti Rutanen. - Lisäksi tarjoamme teameille sekä autoiluun liittyville yrityksille esittelytilaa hallista. Meillä on tavoitteena tehdä näyttävä autourheilutapahtuma, lisää Rutanen.

Kilpailijat saapuvat Joensuuhun jo perjantaiksi 11.kesäkuuta tutustumaan reittiin. Kisa starttaa lauantaina klo 10.00 Areenasta. Välillä käydään samassa paikassa huoltoparkissa ja maaliin tullaan noin klo 17.30.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa