Facebook Twitter Email Pinterest

Saaren vuoro voittaa pikku A:ssa?

10.06.2004 / Saaren vuoro voittaa pikku A:ssa?

"Pikku-a" -luokassa on kauden alkutahdit määrännyt hallitseva Suomen mestari Janne Vähämiko. Edellisessä osakilpailussa ei Vähämiko päässyt VW Golfillaan kuitenkaan helpolla, sillä Antero Saari ja Timo Mäenpää hätistelivät erikoiskokeiden pohja-aikoja. Molemmilla oli kuitenkin ongelmia ja Vähämiko osoittautui jälleen voittamattomaksi. Kesäkaudella haetaan kuitenkin revanssia. Kannonkoskelaisen Antero Saaren valmistautuminen kesän avauskisaan on mennyt viime metreille, Opel Astra oli vielä keskiviikkoiltana pajan lattialla levällään, mutta voitontahto on kova:

- Torstaina on tarkoitus vähän testata ennen kuin suunnataan Joensuuhun. Täytyy perjantai-iltana testata paikanpäällä lisää, että saadaan säädöt kohdalleen, Saari suunnittelee.

- En ole tuolla autolla ajanut metriäkään soralla, mutta en usko että se on mikään ongelma. Nyt on saatu vähän moottoriin piristystä, joten Vähämikolle ja Mäenpäälle tulee kiire, ilmoittaa Saari. Antero Saaren vauhti on ollut koko alkukauden vähintäänkin riittävää, mutta liian usein kisa on sortunut pieniin asioihin. - Lapualla irtosi puolan johto ja Mikkelissä auto pääsi pyörähtämään.

- Nyt kun auto on kunnossa, täytyy keskittyä ja valmistautua omaan suoritukseen entistä huolellisemmin, Saari pohtii. - Perjantain nuotituspäivä onkin Joensuussa kilpailullisesti lähes yhtä tärkeä kuin varsinainen kisapäivä lauantai, sillä nopeat ja paljon korkeuseroja sisältävät tiet ovat vaikeita nuotittaa, Antero Saari tietää. Luokan sarjapistekärjessä on siis kaikki kisat tällä kaudella voittanut Janne Vähämiko, kakkosena tasaisen varmasti ajanut Henri Tuomisto ja kolmosena Ahti Kinnunen. Kovan onnen kaksikko Timo Mäenpää ja Antero Saari ovat yhdessä jaetulla neljännellä sijalla. Molemmilla päättyi kauden avausosakilpailun molemmat päivät keskeytyksiin, joten kahden kisan mitalisijoituksista huolimatta pistetila ei ole kehuttava.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa