Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki: Nuotitus on Joensuussa ratkaisevaa

10.06.2004 / Jukka Ketomäki: Nuotitus on Joensuussa ratkaisevaa

Luokassa "iso N" on tällä kaudella kohistu kovasti automerkeistä. Usein "Mitsubishien merkkiluokaksikin" vitsikkäästi tituleerattuun luokkaan on tullut varteenotettava haastaja-auto, Subaru Impreza. Jo alkukaudesta Jari Ketomaa on hätyytellyt luokan kärkipaikkaa Subarulla, mutta sarjapisteissä on johdossa kuitenkin Mitsubishi-kuljettaja Jukka Ketomäki. Nyt luokkaan tulee uusi nimi, kun isossa A:ssa alkukauden ajanut Jarkko Miettinen vaihtaa luokkaa ja lähtee kisaan Tommi Mäkinen Racingin varustamalla upouudella Subarulla. Ylistarolainen Mitsubishi-kuljettaja Jukka Ketomäki ei kuitenkaan pelkää:

- Mielenkiintoista nähdä, miten Subarut nyt tulee, mutta en usko että tässä hätää on. Kyllä Mitsulla varmasti vielä ehtii. Mukava tietysti että on haastajia.

Jukka Ketomäki on pitänyt ajovirettään yllä osallistumalla sprintteihin. Viimeisin oli viime viikonvaihteessa ajettu SM-sprintti Vantaalla.

- Kisa todisti, että kaikki on kunnossa. Luokkavoitto tuli, kova kilpakumppani Juha Salo jäi toiseksi - kylläkin vain 0,44 sekuntia, Ketomäki kertaa. Ketomäki on testannut autoaan viimeksi tiistaina eikä ongelmia ilmennyt.

Jukka Ketomäki pitää nuotitusta erittäin merkittävänä Joensuussa onnistumisen kannalta. - Nopeat tiet on nuotitettava todella huolellisesti ja tarkasti. Tuollaiset itäsuomalaiset tiet sopivat minulle kyllä hyvin. Parempi, että koko ajan tapahtuu. Jos on tylsää, niin alan helposti ajatella muita asioita ja ajaminen unohtuu, pohjalaisnuorukainen vitsailee. Luokan Iso N sarjakärjessä siis Jukka Ketomäki, kakkosena Jari Ketomaa ja kolmosena Juha Salo.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa