Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampujalla hyvä soravire

10.06.2004 / Jouni Ampujalla hyvä soravire

Kun kauden ensimmäinen soraralli starttaa Joensuussa lauantaina, on SM-sarjaa johtavalla Jouni Ampujalla jälleen voitto haussa. Vaikka mies keikkuu pistetilaston kärjessä, ei hän ole vielä yhtään voittoa onnistunut tililleen nappaamaan. Jouni Ampujalle povattiin voittoa jo kauden viimeisessä talvirallissa, sen verran hyvin on tälle kaudelle hankittu Ford Focus WRC nuorukaisen käteen istunut. Tuon maaliskuun puolivälin kisan jälkeen on SM-sarjassa vietetty pitkä rospuuttotauko. Kärki kuljettajat kävivät kokeilemassa soravauhtiaan noin kuukausi sitten ajetussa Tallinna-rallissa. Hallitseva, moninkertainen suomenmestari Sebastian Lindholm vei Tallinnassa pidemmän korren, mutta Jouni Ampujan vauhti oli merkillepantavaa. Mies oli ensi kertaa Focuksella sorarallissa ja pysyi hienosti Lindholmin vauhdissa ollen neljällä erikoiskokeella konkaria nopeampi. Nyt on siis jälleen enemmän kuin syytä odottaa Ampujalta voittoa:

- No joo, täytyy kyllä sanoa, että en itsekään sen vähempää kuin voittoa lähde hakemaan, Jouni Ampuja myöntää.

- Auto on läpikäynyt isot remontit sitten Tallinna-rallin. Kun kilsat tuli täyteen, piti kone laittaa uuteen uskoon ja alustaankin on haettu uusia säätöjä, joten tallissa on tehty paljon töitä, hän kertoo.

- Torstaina ajetaan viimeinen testi ennen Joensuuhun suuntaamista, jotta nähdään että kaikki mutterit ovat tulleet mukaan, Ampuja lisää rennon oloisena.

- Joensuun reitti on kyllä sellainen, että sorakauden aloitus on todella raju. Tiet ovat nopeita ja huimia, mutta sehän sopii minulle.

Sebastian Lindholm oli Peugeotillaan viime kaudella voittamaton kesäkisoissa, mutta Ampujan luottamus on kohdallaan: - Talvella aloin olla jo Bastin vauhdissa ja kesäkisat ovat aina sopineet minulle paremmin, joten kyllä nyt on kaikki mahdollista, hän lupaa.Sebastian Lindholm on sarjapisteissä vain kahden pisteen päässä Ampujasta. Kolmantena on Juuso Pykälistö Toyota Corolla WRC:llä, 6 pistettä Lindholmista.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa