Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

11.06.2004 / Toni Klemets

Rallin SM-sarjan ison N-ryhmän talvikauden ehdoton yllättäjä Toni Klemets puhkuu intoa kesäkauden kynnyksellä. Suven ensimmäiset sorat lennätetään SM Itärallissa Joensuun ympäristössä ensi lauantaina. Klemets ja kartanlukija Panu Plosila ampaisevat Mitsubishillään seitsemän erikoiskokeen kilpailuun SM-sarjan viidenneltä sijalta, lähtönumerolla 11.

- Oikeastaan kesäkausi avattiin jo kuukausi sitten Tallinnassa. Sen jälkeen on ajettu myös testiä, mutta ei mitään mahdottomia määriä kuitenkaan. Auto tuntui tiistain viimeistelytesteissä tosi hyvältä. Ajoin vain pari vetoa. Mitäs sitä turhaa vehkeitä kuluttamaan. Hyvällä fiiliksellä odotetaan vaan jo lauantaita, Klemets tuumi.

Itärallin tiet ovat SM-sarjan vaativimpia. Korkeuseroja ja vauhdikkaita mutkia on paljon. Joensuussa ei pärjää tuurilla: ajotaito on todellakin ratkaiseva tekijä ja pienetkin virheet kostautuvat rajulla tavalla. Klemets sanoo pitävänsä Itärallin huimista teistä.

- Tavoite on enemmän vauhdissa kuin pisteissä. Tarkoituksena ei ole vain ajaa ns. varmoja pisteitä, vaan kyllä tarkoitus on ajaa todella kovaa ja katsoa sitten mitä tapahtuu.

- Ykköseltä alkaen mennään niin kovin päästään. SM-rallit ovat lyhyitä, että on ihan pakkokin aloittaa heti kaasu pohjassa. Lähdetään yrittämään kärkeen ja katsotaan mihin rahkeet riittävät, Klemets suunnitteli.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa