Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

21.06.2004 / Toni Klemets

Rallin ison N-ryhmän SM-sarjassa neljäntenä oleva Toni Klemets, 27, vaihtaa kalustoa. Klemets on hankkinut uuden Subaru Impreza WRX:n nykyisen Mitsubishi Lancerin tilalle. Tuliterä ajokki tulee merkin kilpatoimintaa Skandinaviassa ja Baltiassa hoitavalta Tommi Mäkinen Racing Oy:ltä.

- Heti ensimmäisen testin jälkeen jäi erittäin positiivinen kuva Subarusta. Se sopi hyvin käteen ja se tuntui todelliselta ajajanautolta. Subaru oli rauhallinen ja looginen ajettava, Klemets totesi.

- Rakennamme auton itse oman tiimin kanssa. Osat, materiaalit ja Subarun tietotaito tulevat Mäkiseltä. Mitään mahdotonta kiirettä uuden auton kanssa ei pidetä. Yritämme saada auton täysin valmiiksi jo kauden viimeiseen SM-ralliin, mutta päätähtäin on kuitenkin vasta ensi kaudessa. Toisaalta, mitä aiemmin saamme Subarun valmiiksi, sitä enemmän jää aikaa testata ja säätää autoa.

Klemetsin kuluva - ja samalla ensimmäinen - kausi ison N-ryhmän nelivetoisen turboauton ratissa on ollut onnistunut. Panokset kasvavat, ja ensi kaudella Klemets haluaa tavoitella suomenmestaruutta. Yhteistyö Mäkisen kanssa kasvattaa sopivasti ruokahalua ja samalla Subaru haastaa tosissaan Mitsubishin valta-aseman Suomessa. Tommi Mäkinen Racingin Subarulla ajanut Jarkko Miettinen ajoi heti auton debyyttikisassa SM Itärallissa erittäin lupaavasti N-ryhmässä peräti kakkoseksi.

- Haluan lähteä kauteen ehdottoman kilpailukykyisellä autolla. Nykyinen autoni ei enää ensi vuonna sitä olisi. Jos ajaa tosissaan voitoista ja mestaruuksista, ei kalustossa voi antaa yhtään tasoitusta, Klemets tietää.

Uusi Subaru on jo Klemetsin tallissa. Seuraava SM-ralli, heinäkuun alussa ajettava Exide-ralli Tampereen ympäristössä sujuu vielä tutulla Mitsubishillä.

- Tänä vuonna SM-pronssi on vielä hyvin hollilla. Yritetään sitä, turkulainen suunnittelee.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa