Facebook Twitter Email Pinterest

Vähämikolla yllätys konehuoneessa

01.07.2004 / Vähämikolla yllätys konehuoneessa

Turkulaisen Janne Vähämikon voittoputki A-ryhmän enintään 2-litraisissa on ollut tänä vuonna katkeamaton. Helppoahan se ei ole ollut, mutta kokeneella Vähämikolla on tasapainoinen paketti koossa ja alkukaudesta vahvaksi rakentunutta itsetuntoa on enää vaikea horjuttaa.

- Ei näköjään nuoremmilla hermo kestä, Vähämiko naureskelee. Antero Saari on hakenut raivoisasti luokkavoittoa jo usean osakilpailun ajan, mutta aina sattuu jotain. Viimeksi laulu katkesi rajuun ulosajoon. Vähämiko tietää, että vähempikin yritys riittää, kunhan tulee maaliin: - Nyt on kaikki asiat niin kohdallaan, ettei tarvitse hermoilla mistään. En ole edes ihan äärirajoilla vielä joutunut ajamaan. Ennemminkin tullaan kylmän viileästi maaliin saakka.

Joensuun kilpailun jälkeen Vähämikon tiimillä oli ihmeteltävää: - Tallilla autoa käynnistettäessä ääni oli erikoinen ja syyksi paljastui viisi katkennutta venttiilin jousta. Eihän sillä olisi pitänyt pystyä edes ajamaan! Vähämiko äimisteli.

- Katsoin videolta menoamme Joensuun viimeisellä erikoiskokeella ja jo siinä oli erotettavissa erikoinen sivuääni, joten ilmeisesti vika on iskenyt siellä. Kone laitettiin kuntoon ennen kauden avauskisaa ja lienee ollut valmistevika kun viisi jousta pamahtaa kerralla, hän mietti. Tiimille tuli korjauksen kanssa hieman kiire kun osien saaminen kesti, mutta auto saatiin kuitenkin eilen nippuun. Tänään on tarkoitus testata ja tarkistaa, että kaikki on kohdallaan. Janne Vähämiko johtaa luokkaa sarjapisteissä VW Golfillaan.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa