Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki antaa näyttöjä Suzukilla

14.07.2004 / Jukka Ketomäki antaa näyttöjä Suzukilla

Yksi mielenkiintoisista Neste Rallissa näytönpaikkaa hakevista hankkeista on Jukka Ketomäen ilmoittautuminen kisaan Suzuki Ignis'llä. Mies johtaa parhaillaan Ralli SM -sarjaa N-ryhmän yli 2000 kuutioisella, nelivetoisella Mitsubishillä. Mikä saa miehen MM-ralliin 1600-kuutioisen etuvedon rattiin?

- N-ryhmällähän ei ole Neste Rallissa MM-arvoa ja taas 1600:lla on Juniori-MM -arvo. N-ryhmässä saa voittaa kisan vaikka 10 minuutilla, eikä sille anneta juurikaan arvoa. Kun ajan kisaa 1600-kuutioisella, on suoritukseni suoraan verrannollinen Juniori MM-sarjan tuloksiin, selvittää Ketomäki.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että on aika uhkarohkeaa lähteä antamaan näyttöjä täysin eri kaliiperin autolla, kuin millä on ajanut vuosia. Ketomäki on osittain samaa mieltä, mutta uskoo kuitenkin urakkaansa pystyvänsä. Luvassa on mukavasti treeniä ennen Neste Rallia:

- Ajan samalla autolla Pirelli-rallin, jossa EK-kilometrejä kertyy noin sata. Pirelli-rallin jälkeen ehditään vielä testata ennen Neste Rallia, Ketomäki kertoo. - Vaikeinta autossa on varmaan tottua siihen, että se on huomattavasti kevyempi. Jarrutuspaikkojen arvioinnissa tarvitaan alkuun opettelua. Alusta poikkeaa myös paljon ja se esimerkiksi hyppää aivan eri tavalla kuin Mitsubishi. Uskon, ettei kaksivetoisuus tule niinkään olemaan ongelma, Ketomäki arvioi.

Ketomäen alla oleva Suzuki Ignis on Tsekkiläisen JM-engineeringin ylläpitämä. Saman tiimin autoilla ovat viime aikoina ajaneet mm. Jari-Matti Latvala ja Mika Häkkinen. Auto on vuoden 2004 -kehitysversio, joten se tullee olemaan kilpailukykyinen. Juniori MM-pisteitä Ketomäki ei kerää, sillä hän ei ole ilmoittautunut Junioreiden MM-sarjaan.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa