Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

07.09.2004 / Jukka Ketomäki

Ketomäki - SM-Uusikaupunki

Lehdistötiedote: 6 Syyskuuta, 2004

Ylistarolainen rallitaituri Jukka Ketomäki tekee paluun tutun Mitsubishi Lancer Evo VII:sä rattiin Uudenkaupungin SM-rallissa. Viikkoa ennen tätä hän tosin otti varaslähdön ja kävi kokeilemassa vauhtiaan SM- rallisprintissä. Leppävirralta irtosi raskaalla radalla luokkavoitto ja yleiskilpailun neljäs sija.

Ralliautoilun ison N-ryhmän Suomenmestaruudesta on kehkeytymässä hyvä kamppailu, jossa Team Mitsubishi Ralliartin kuljettajat ottavat mittaa toisistaan. - Salon Juhan kanssa ajetaan mestaruudesta ja pistetaulukko kertoo, että toinen jäljellä olevista SM-ralleista täytyisi voittaa ja toisessa olla toinen. Tämä sillä edellytyksellä että Salo vuorostaan voittaa toisen ja on toisessa toinen, pojat spekuloivat.

- Niin tai näin, voitosta on lähdettävä ajamaan. Kävin sukaisemassa autolla reilun kymmenen kilometrin testin ja heti ensimmäiseen tiukempaan paikkaan tullessani rysäytin vaihteen pienemmälle ilman kytkintä, mikä ei tietenkään ole vakiolaatikolle suositeltavaa kohtelua. Suzukin metkut jäi aika äkkiä selkäytimeen, mutta eiköhän ne Mitsunkin vaatimat tavat sieltä palaudu, Jukka naureskelee.

Autokin on saatu hierottua kuntoon ja Edellisen SM-rallin ounasteltu tehonpuute sai vahvistuksen tehonmittauksessa. - Ihmettelimme vähän tahmeaa menoamme ja säädettäessä autoa selvisi, että meiltä oli kateissa pellin alta 15 Kilowattia, mutta nyt on pelit huippuiskussa, Alanen taustoittaa heinäkuussa ajetun Exide-rallin tapahtumia.

Takana on menestyksekäs kokeilu etuvetoisella Suzukilla, jolla Jukka kilpaili konttoritöitään hoitavan Jarkko Alasen kanssa Neste Rally Finlandissa. MM-ralli sujui mainiosti, jopa niin hyvin, että mieli halajaisi lisää kilpailuja JWRC-sarjassa. - Vauhtimme riitti kärjen vauhtiin ja keikuimme kisan kolmantena oikeastaan koko kilpailun ajan. Viimeisen pätkän rengasrikko pudotti kuitenkin sijoituksemme lopulta viidenneksi, Jukka kertaa kuukauden takaisia tapahtumia. - Olisi tietenkin hienoa ajaa laajempaa ohjelmaa ulkomailla, mutta semmoiset suunnitelmat vaativat moninkertaisen budjetin verrattuna kotimaiseen SM-sarjaan ja paketin kasaaminen vaatii jo vähän onneakin, Ketomäki valottaa.

Ison N-ryhmän SM-kärki 2004 5/7 osakilpailun jälkeen:

1. Jukka Ketomäki, AL-Härmä, Mitsubishi Lancer E7, 66

2. Juha Salo, KaUA, Mitsubishi Lancer E7, 55

3. Marko Kakko, SaloUA, Mitsubishi Lancer E7, 38

4. Toni Klemets , TUA, Mitsubishi Lancer E7, 37,5

5. Jari Ketomaa, PiekUA, Subaru Impreza STI, 33

6. Kaj Kuistila, TUA, Mitsubishi Lancer E7, 24

7. Hannu Hotanen, TMS, Mitsubishi Lancer E7, 17

8. Ari Laivola, RiiUA, Mitsubishi Lancer E7, 15

9. Jarkko Miettinen, TuupoMK, Subaru Impreza STI, 12

10. Teemu Laatunen, MhMK, Mitsubishi Lancer E7, 10

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa