Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

10.09.2004 / Marko Kakko

Marko Kakko on rallin ison N-ryhmän pisteissä kolmantena, kun kaksi SM-osakilpailua on vielä ajamatta. Lauantaina kilpaillaan Uudessakaupungissa. Kakon tavoitteena on ajaa kolmen parhaan joukkoon ja vahvistaa asemiaan pronssitaistelussa.

- SM-pronssi ei ratkea vielä Uudessakaupungissa. Varmaa on, että sen osoite selviää vasta kauden viimeisessä osakilpailussa. Mutta Ukissa voidaan tehdä hyvä pohjustus kauden finaaliin. Jotta asemat säilyvät hyvinä, olisi Ukissa ajettava ihan kärkivauhtia. Kolmen joukossa on oltava, ja ainakin pidettävä huoli, että SM-sarjassa takana olevat eivät pääse edelle, Kakko laskee.

Kakko ja kartanlukija Pasi Hedman on onnistuneet lisäämään vauhtiaan kesän osakilpailuissa. Edellisessä kilpailussa Tampereella Mitsubishillä ajava rallipari päästeli ryhmän kolmanneksi viimeisen erikoiskokeen huikeassa taistelussa. Tuolloin Kakko tekaisi myös uransa ensimmäisen N-ryhmän pohja-ajan.

- Uudenkaupungin tiet ovat jotenkin vaikeita. Ne näyttävät ensin aika helpoilta, mutta sitten nuotitusvaiheessa huomaa, että ne ovatkin itseasiassa tosi vaativia. Vauhdit ovat kovia ja mutkat jotenkin luonteettomia.

- Vauhti on parantunut kesällä ja auto tullut entistä tutummaksi. Toivottavasti sama suuntaus jatkuu Ukissakin, Kakko pohtii.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa