Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

13.09.2004 / Juha Salo

S A L O R A C I N G
Juha Salo & Mika Stenberg
www.saloracing.net

TIEDOTE 11.9.2004

Rallin SM-sarja, osakilpailu 6/7
11.9.2004 Uusikaupunki

Uusikaupunki ei vielä ratkaisuroolissa
JUHA SALO N-RYHMÄN JÄNNITYSNÄYTELMÄN YKKÖNEN

Rallin SM-sarjan kuudes osakilpailu Uudessakaupungissa jätti paljon ratkaistavaa kuukauden kuluttua Hyvinkäällä ajettavaan kauden finaaliin. Isossa N-ryhmässä peli oli varsinaissuomalaisilla teillä tasaista. Juha Salo kiinnitti Uudenkaupungin voitollaan itsensä yhä tiukemmin pistejohtaja Jukka Ketomäen kantaan. Ryhmän mestaruus jaetaan kaksikon Salo-Ketomäki kesken.

Salo ja kartanlukija Mika Stenberg lähtivät Uuteenkaupunkiin kauden mittaan tutuksi tulleesta tilanteesta - mestaruuteen tarvitaan voitto tai ainakin sarjaa alusta asti johtanutta Ketomäkeä parempi sijoitus. Tavoitteet ovat toteutuneet talven päätösrallista asti. Kolmen SM-voiton putkelle oli haussa jatkoa tänään.

Ralli alkoi Mitsubishi Ralliart -kaksikon kohdalta tahmeasti. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajat menivät muihin osoitteisiin. - Alussa lähdettiin liian varovaisesti liikkeelle. Ja kun ykkönen ei sujunut odotetusti, ei kakkonenkaan mennyt asfaltilla hyvin. Siitä eteenpäin ajo lähti kulkemaan, Juha Salo kertasi. Seuraavilla neljälle EK:lla Salo ja Stenberg paransivat vauhtiaan ja kellottivat ryhmäpohjat.

Kahdelle viimeiselle pätkälle lähdettiin Salon johtaessa ryhmäänsä liki 12 sekunnilla ennen Kosti Katajamäkeä ja Jukka Ketomäkeä.- Tänään ajo kulki parhaiten kolmannella ja neljännellä pätkällä ja varsinkin toisella lenkillä, kun samat pätkät ajettiin toistamiseen, saatiin jo jotain aikaiseksi, Juha sanoi.

Johtoasema oli tarpeeksi vankka, joten normaalilla ajosuorituksella sen pitäminen maaliin asti olisi riittänyt. - Seiska ek:lla opittiin, ettei missään vaiheessa pidä löysätä. Hidas risteys oli nuotissa merkitty ehkä liian nopeaksi ja pyörähdettiin, Salo tunnusti.
Johto oli hetkessä kaventunut lähes tasoihin Katajamäen kanssa.

Kilpailun viimeisellä erikoiskokeella nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, kun voitosta taistelleet Salo, Katajamäki ja Ketomäki ajoivat sekunnin sisään. 0,4 sekuntia Katajamäkeä nopeampi pätkäaika riitti Salolle ja Stenbergille kisan voittoon.
Eroa lopputuloksissa Katajamäkeen jäi vain 0,7 sekuntia.
Ketomäki oli kolmas jääden 5,9 sekuntia. Yleiskilpailussa Salo sijoittui neljänneksi Juuso Pykälistön voittaessa. - Kyllä jouduttiin yrittämään tänään, vähän oli pakkovoiton
makua. Kisa oli vaikea. Pisteiden kannalta hyvä juttu oli, että Katajamäki tuli kakkoseksi, Salo ja Stenberg miettivät.

Hyvinkäälle Salo lähtee kuuden pisteen takamatkalta Ketomäkeen. Tosin Ketomäen, kuten Salonkin on jätettävä yhden, huonoimman kisan pisteet laskuista. Salolta lähtisi tässä vaiheessa nolla pistettä, kun taas Ketomäeltä kahdeksan. Näin laskiessa Salo johtaisi sarjaa kahdella pisteellä.

Ratkaisut käydään Salon kotikonnuilla 9.-10. lokakuuta. Se, kumpi kaksikosta Salo-Ketomäki on parempi, voittaa mestaruuden.


Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
saloracing.tiedotus@satabaana.net

Lisätiedot:
Juha Salo
GSM 0400 892 826
Mika Stenberg
GSM 0400 516 827

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa