Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

13.09.2004 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki oli erittäin iloinen rallikuski Uudenkaupungin SM-rallin jälkeen lauantaina. Hän sijoittui Mitsubishillään N-ryhmässä toiseksi ja yleiskilpailussakin peräti sijalle viisi. Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne kävivät kovan sekuntitaistelun ryhmävoitosta. Kahdeksan erikoiskokeen jälkeen Juha Salo vei voiton vaivaisella 0,7 sekunnin erolla Katajamäkeen.

- Harvoin, jos koskaan, on kakkossija maistunut näin hyvältä. Kyllä oli loistava kilpailu. Olen erittäin tyytyväinen. Vähän tuli uhottua ennen kisaa, että kärkisijoista ajetaan, ja nyt oltiin sitten sanojen mittainen mies, Katajamäki iloitsi maalissa.

- Eroa ei paljon jäänyt. Viimeisellä pätkällä käytiin vähän ojassakin, mutta siihen ei aikaa paljon mennyt. Turha miettiä menikö mahdollinen voitto siinä. Hyvältä tuntuu silti.

Katajamäki kaasutteli kilpailussa yhden erikoiskokeen pohja-ajan. Muuten hän kellotti tasaisesti kärkiaikoja. Kesäkaudella Katajamäki on päässyt hyvin nelivetoisen auton nikseistä kiinni.

- Nyt auto on saatu ajotyylilleni sopivaksi. Lisäksi rengasmerkin vaihtamien Pirelliin on auttanut. Etenkin torpparinasvaltilla rengas toimi todella hyvin, Katajamäki kertoi.

Kakkossijan myötä alajärveläinen kohensi asemiaan SM-sarjassa. Luokan keltanokka on ennen kauden päätöskilpailua sarjan seitsemäs.

Pitkään Katajamäki ja Alanne eivät voi Uudenkaupungin kakkossijastaan nauttia. Jo maanantaina kaksikko lentää Walesiin, jossa ajetaan ensi viikonloppuna MM-ralli. Junioreiden MM-sarjassa Suzukilla kaasutteleva Katajamäki on yhteispisteissä viidentenä: Walesissa hänellä on mahdollisuus nousta MM-sarjan johtoon.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa