Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

13.09.2004 / Toni Klemets

Toni Klemetsin ensimmäinen kilpailu uudella N-ryhmän Subarulla ei sujunut odotetulla tavalla lauantaina Uudessakaupungissa. Kauden toiseksi viimeisessä SM-rallissa Klemetsin ja Subarun yhteiselo meni harjoitteluksi ja testaamiseksi. Lopulta kilpailu päättyi keskeytykseen viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

- Auto ei ollut valmis. Testien perusteella odotin parempaa, mutta niin vain on, että testi ja kilpailu ovat kaksi eri asiaa. Auton ajettavuus ei vain ollut kohdallaan, ja lisäksi lisätestiä ja -säätöä tarvitaan monella muullakin osa-alueella. Nyt pitää keskittyä rakentamaan auto raakileesta valmiiksi, Klemets pohti.

Alun isoilla teillä Klemets ja kartanlukija Panu Plosila viihtyivät kohtuullisen hyvin. Parhaimmillaan kaksikko ajoi ryhmän yhdeksäntenä. Auton lisäksi miettimistä aiheutti rengasvalinta. Kilpailun puolivälissä Klemets vaihtoi N-ryhmän suosikkimerkkiin Pirelliin.

- Pirelli toimi paljon paremmin. Sen myötä ajamiseen tuli parempi rytmi. Valitettavasti rengasrikko sitten viidennellä erikoiskokeella pilasi kilpailumme. Rengas tyhjeni ja lähti lopulta vanteelta. Vaihto-operaatiossa meni toistakymmentä minuuttia ja putosimme ryhmän viimeiseksi. Koska SM-pisteitä ei ollut tulossa, keskeytimme lopulta koko kilpailun.

- Nyt pitää unohtaa tämä kisa äkkiä ja paneutua auton kehittämiseen. Kauden viimeiseen SM-ralliin on kuukausi aikaa. Aiomme tiukasti taistella vielä SM-pronssista, mutta auton on muututtava paljon. Sikäli mieli on positiivinen, että tiedämme auton hurjan potentiaalin. Kun kaikki saadaan kuntoon ja auto tutuksi, alkaa tulosta tulla, Klemets muistutti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa