Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

15.09.2004 / Kosti Katajamäki

Walesin ralli myös junioreiden MM-osakilpailu

Ensi viikonlopun Walesin ralli on myös junioreiden MM-sarjan osakilpailu. Suzukin Kosti Katajamäki on summannut tältä kaudelta jo kaksi kakkossijaa. Walesissa alajärveläinen haluaisi jo voittaa vahvistaakseen asemiaan maailmanmestaruustaistelussa. Katajamäki on nyt sarjan kolmantena vain kahdeksan pisteen päässä ykkössijasta.

- Auton suhteen ei ole ongelmia. Etukäteen on selvää, että Suzuki tarjoaa parhaat mahdolliset eväät voittoon. Homma on kuskista kiinni, Katajamäki tietää.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne ovat johtaneet jokaista tämän vuoden osakilpailua. Voitto kuitenkin vielä puuttuu.

- Ei vain ole ollut tuuri ihan kohdallaan. Kakkossijatkin ovat tottakai kovia juttuja, mutta nyt olisi aika ajaa kauden avausvoitto. Luulenpa, että ykkössijasta käydään taas melkoinen sekuntikamppailu, joka ratkeaa vasta ihan sunnuntai-iltapäivän viimeisillä erikoiskokeilla, Katajamäki pohtii.

Walesin osakilpailu ajetaan nyt aiemmasta poiketen jo alkusyksystä. Se tarjoaa "helpommat" olosuhteet kilpailijoille: sumua, pimeyttä, vettä ja kuraa on normaalia vähemmän.

- Vaikea kisa tästä tulee silti. Nytkin on vähän vettä luvannut. Tiet ovat sateella poskettoman liukkaita. Kuin sutisi kesärenkailla jäällä. Rallissa ajetaan paljon noin 30-kilometrisiä erikoiskokeita, joten yhteenkään virheeseen tai rengasrikkoon ei ole varaa. Jos taas on kuivaa, nopeudet nousevat todella huimiksi. Voidaan mennä paikoin jopa Jyväskylän kyytejä, Katajamäki ennustaa.

Walesin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Perinteisille Walesin ralliteille siirrytään sitten perjantaina. Ralli jatkuu sunnuntaihin. Junioreiden MM-sarjaa johtaa ranskalainen Nicolas Bernardi. Katajamäen lisäksi sarjassa ajaa toinenkin suomalainen, Jari-Matti Latvala.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa