Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

04.10.2004 / Heikki Westerlund

Tulevana viikonloppuna ratkaistaan Suomenmestaruuksia Hyvinkään ympäristössä ajettavassa kauden viimeisessä SM-osakilpailussa, VALVOLINE rallissa. Ralli ajetaan lauantaina ja sunnuntaina.

Lauantaina klo 13 starttaa ensimmäinen kilpailija reitille jolla kokonaispituutta on peräti 511 km. Erikoiskokeita ajetaan lauantaina 12 kpl ja sunnuntaina 6 kpl. Erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä 169 km. Reittiin ennakkotutustuminen suoritetaan perjantaina klo 9.00 - 20.30 välisenä aikana. Lauantaina illalla ajetaan pimeässä 3 erikoiskoetta. Aiemmin tänä vuonna lisävaloja on tarvittu ainoastaan tammikuussa Rovaniemellä. Lauantaina on myös mukana kahteen kertaan ajettava asfalttiyleisöerikoiskoe Riihimäellä. Se starttaa n. klo 14. Sekin ajetaan jälleen ennen huoltoa sorarenkailla. Kahteen kertaan ajettavia erikoiskokeita rallissa on 8 kpl. Starttaamme kisaan numerolla 14. Tästä linkistä löydätte kilpailijaohjeen josta voitte tutustua tarkemmin kilpailun reittiin ym. asioihin: http://www.valvolineralli.com/valvolineralli2004_kilpailijaohjeet.pdf

Edellisen kilpailun jälkeen onkin tapahtunut kaikenlaista. Autoon on jouduttu vaihtamaan uusi kytkin joka lopetti työsuhteensa pari viikkoa sitten asiakastilaisuudessa. Viikko sitten lauantaina samassa tilanteessa moottori antoi sellaisia varoitusmerkkejä että ajo oli heti keskeytettävä. Pajalla moottoria avatessa syyksi paljastui vioittunut kampiakseli. Onneksi uusi osa löytyi pikaisesti. Kone olisi Hyvinkäällä hajonnut jo heti alkuunsa joten toisaalta hyvä näin. Muun auton tekniikan ohella moottori olisi avattu tämän rallin jälkeen joten nyt tämä asia vain aikaistui.

Mäkelän Kaken uutteran työn ansiosta moottori on jo nipussa ja "savut" otettu ulos. Säädöt kohdalleen, pieni testi viikolla ja eiköhän kaikki viikonloppuna ole sitten kunnossa ja vedot kohdallaan. Tällainen show tällä kertaa!

Tavoitteenamme Arton kanssa on ajaa varmoille pisteille jotta saamme tuon 5. sijan loppupisteissä säilytettyä. Toki yritämme saada ajettua myös hyvän yleiskilpailusijoituksen. Isossa A ryhmässä (A6) on mukavasti lähtijöitä kun viivalla on peräti 16 autoa joista 5 kpl WRC autoja.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa