Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

02.10.2004 / Kosti Katajamäki

Rallin junioreiden MM-sarjassa kilpaileva Kosti Katajamäki ajaa luokassaan neljäntenä Sardinian MM-rallissa kahden kilpailupäivän jälkeen. Lauantain erikoiskokeet sujuivat Suzukin suomalaiskuskilta mainiosti, mutta aikahukkaa tuli liiaksi jo avauslenkillä perjantaina. Junioreiden kilpaa johtaa Katajamäen tallitoveri Per-Gunnar Andersson. Heidän välinen eronsa on 3.20 minuuttia.

- Päivä oli ihan hyvä. Vähän tuossa lopussa hävittiin vähän, kun pelattiin noiden renkaiden kanssa. Andersson otti uudet kumit ja me menimme käytetyille. Uusia ei riitä jokaiselle erikoiskokeelle, ja me teimme tämän ratkaisun. Sunnuntaille rengastilanteemme on hyvä, Katajamäki totesi iltahuollossa.

- Harmi että tuo ero tuli jo perjantaina. Itse vähän hölmöilin kun ajoin akseleita kieroon. Ei auta kuin peiliin katsoa. Sunnuntain toimintasuunnitelma on sellainen, että yritetään mennä kärkivauhtia ja ottaa nyt nämä pisteet. Ajamalla ei ketään kiinni saa, Katajamäki mietti.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne ovat yleiskilpailussa paras suomalaispari. Tosin sen kunnian he menettävät varmasti jo sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella: tekniikkaongelmien vuoksi kauas kärjestä lauantaina pudonnut Marcus Grönholm hengittää vain yhdeksän sekunnin päässä.

Katajamäki on MM-sarjan yhteispisteissä kolmantena. Hänellä on kärkeen neljän pisteen ero. Sardinian jälkeen juniorit ajavat vielä Katalonian asvaltilla. Viimeisen kilpailun ohjelmassa sunnuntaina on vielä kuusi erikoiskoetta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa