Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm hallitsee kauden finaalia

09.10.2004 / Lindholm hallitsee kauden finaalia

SM Valvoline-ralli, 9.-10.10.2004

Ralli SM-sarjan kauden finaali käynnistyi tänään Hyvinkään ja Riihimäen ympäristössä. Jo kuusinkertainen Suomen mestari Sebastian Lindholm on vahvalla otteella kiinni SM-kullassa tänäkin vuonna, kun 9 erikoiskoetta on ajettu. Kolmet EK-pohjat karkasivat käsistä, kun Jarmo Mikkonen on napannut kahdet pohjat ja Jouni Ampuja yhdet. Päivän tauolla Lindholm oli rauhallisena: - Kaikki sujuu niin kuin pitää. Ainoa murhe oli viitoserikoiskokeella, kun poltin jarrut loppun. Pimeille erikoiskokeille lähden ihan luottavaisena. Viime vuonna pelkäsin tosissani, miten hämäränäkö toimii, mutta sain silloinkin lisättyä johtoani joten ei siinä oikeasti mitään ongelmaa ole hän paljastaa. Jouni Ampuja ei löytänyt syytä jäämiselleen: - Kaikki toimii ja meno tuntuu hyvältä, mutta se ei silti näytä riittävän, tuskaili hän tauolla. - Kuutonen tuntui todella hyvältä ja siellähän saatiinkin kärkiaika, mutta niitä tarvitaan lisää. AMpuja on Lindholmia tasan puoliminuuttia perässä yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen. Ajettavaa on edessä vielä saman verran, joten mahdollisuuksia on, mutta helppoa ei tule olemaan. Vaika Ampuja pääsisi kiristämään Lindholmin ohi, se ei riittäisi tuomaan hänelle SM-kultaa. Vasta, jos Lindholm tipahtaa vähintään kolmoseksi saa Ampuja ripustaa kaulaansa kultamitalin. Puolet kilpailusta onjoka tapauksessa ajamatta, joten vielä ei ole kenenkään pisteitä laskettu. Päivän ensimäiselle pohjat ajanut Jarmo Mikkonen menetti pelin jo heti toisella erikoiskokeella spinnaukseen: - Meillä on koko ajan vähän liian nopea nuotti. Saviset tiet on kylminä todella liukkaat ja oho-tilateita tuli jo ykkösellä. Kakkosella se sitten pääsi karkaamaan ja mentiin peräedellä ojaan. Auton välityksiä on nyt muutettu ja se kulkee todella hyvin, joten olisi ollut todella hyvä kisa tulossa Mikkonen harmitteli tauolla. Mikkosen vauhti oli kohdallaan jatkossakin, mutta kakkosella menetetty minuutti pudotti hänet kärkikahinoista. Juuso Pykälistöllä on Toyota Corollallaan tiukka ote pronssimitalista. Ainoa uhkaja on Jarmo Mikkonen, joka on nyt pudonnut turvallisen kauas. Pykälistö on yhdeksän jeun EK:n jälkeen yleiskilpailun kolmosena.

N-ryhmän kulta on todella tiukassa

Isossa N-ryhmässä Juha Salo ja Jukka Ketomäki leikivät kissa ja hiiri leikkiään alusta saakka. Ensimmäisellä nopein oli Ketomäki, toisella Salo kolmos- ja nelos-EK olivat jällen Ketomäen heiniä. - Meillä oli taktiikkaa komos- ja nelos EK:le, jotka olivat asvalttia. Otettiin kyytiin kaksi arapyöää, jotka olvat asvalttipyörät. Ehdittiin vaihtaa ne ale pätkälle ja saatiin hyvä tulos. Itseasiassa tällä taktikalla voitettiin 7,8 sekuntia, Kemäki laskeskelee. Mutta sitten iski Salo. Luokan pohja-aika nelosen jälkeen neljälle seuraavalle erikoiskokeelle ja eroa Ketomäkeen 6,7 sekuntia. Ketomäki oli kahdeksannen jälkeen tauolla mietteliäs: - Kyllä nyt on sellaista menoa, että jos menee mutka vähänkään leveällä linjalla saa jo hyvästellä pohja-ajan. Kisa ei ole koskaan ollut näin kovaa, mutta tämähän sopii meille. Me ehkä hävitään vähän suorilla, sillä meillä on uusi suorakytkentälaatikko jonka johdosta välitys on tihemäpi ja tuntuu että että ei saada parasta tehoa suorilla irti. Nyt keskitytään vaan erikoiskoe kerrallaan ja tehdään tarkkaa työtä. Periksi ei anneta, Ketomäki toteaa pohjalaisen varmuudella. Salolla tuntui olevan tilanne hallinnassa: - Nyt vain varotaan yliyrittämistä ja annetaan mennä rennosti niin se riittää. Ketomäki kokosi tauolla itsensä ja täräytti luokkapohjat vuorostaan yhdeksännelle. Eroa kultamitalista kamppailevilla kuljettajilla on yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen vain 4,6 sekuntia.

Pronssitaistelusta putosi tänään yksi mies, kun Jari Ketomäen matka katkesi neljännellä erikoiskokeella rengasvalliin. Pronssista kamppailee nyt kaksikko Marko Kakko ja Toni Klemets. Kakko on niskanpäällä, 3,5 sekuntia Klemetsiä edellä. Pisteissä Klemets on vain 1,5 pistettä jäljessä, joten Kakon voittaminen toisi miehelle pronssia.

Juho Hänninen johtaa pikku-n:ää Marko Männyn kärsittyä tekniikkamurheista. Hänninen on vahvasti kiinni SM-kullassa, mutta maaliin on tultava. Luokkaa pikku-a on koko päivän hallinnut Seppo Kopra. Henri Tuomisto on kiinni luokan SM-hopeassa, sillä toisena pisteissä ollut Timo Mäenpää ei startannut kisaan lainkaan. Jussi Vilenius kärkkyy pronssia, sillä hänen uhkaajansa Antero Saari keskeytti kuudennella erikoiskokeella.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa