Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

12.10.2004 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki melko tyytyväinen rallin SM-kauteen

Kosti Katajamäen debyyttikausi rallin SM-sarjan isossa N-ryhmässä sujui lopulta varsin mukavasti. Alkukausi oli vaikea, mutta kesällä kuski sai hyvin juonesta kiinni ja nousi mukaan kärjen vauhtiin. Päätösosakilpailu viikonloppuna Hyvinkäällä päättyi lopulta keskeytykseen vaihdelaatikon hajottua. Tuolloin Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne olivat kirineet ryhmässään seitsemänneltä sijalta kolmanneksi.

- Tuloksellisesti kausi meni hieman alakanttiin. Olen kuitenkin melko tyytyväinen siihen, että kauden aikana opin paljon uusia asioita ja ymmärsin miten tällaista nelivetoista autoa pitää ajaa. Jos vertaa vauhtia kauden ensimmäisessä rallissa tammikuussa ja nyt näitä viimeisiä kisoja, niin siinä on valtava ero. Loppukausi oli hyvä, alkukausi ei. Kouluarvosanana annan koko tästä tulokaskaudesta sellaisen seiskan. Ei tästä enempää tohdi antaa, Katajamäki mietti.

- Sijoituksellisesti ja ajollisesti Tampere ja Uusikaupunki olivat hyviä kisoja, mutta ehkä kauden alussa oli vähän liian suuret odotukset. Muutos isoon N-ryhmään ei ollut ihan helppo kuin luulin. Parantamista on vielä paljon ja jokaisella osa-alueella.

Suomenmestaruuden ryhmässä voitti Juha Salo. SM-sarjassa Mitsubishillä esiintyvä Katajamäki oli yhteispisteissä kymmenes. Seuraavaksi Katajamäki siirtää katseensa jälleen rallin junioreiden MM-sarjaan. Kauden finaalikisa ajetaan kolmen viikon kuluttua Katalonian asvaltilla Espanjassa. Katajamäelle on mahdollisuus vielä MM-kultaan. Hän on yhteispisteissä kolmantena seitsemän pistettä kärjestä.

- Mestaruus on tavoitteena. Helpolla se ei tule, koska eroa on jo tuonkin verran. Taistelemaan lähdetään, mutta tilanne on se, että minulta vaaditaan nappisuoritus ja muilta vähän epäonnea, MM-sarjaa Suzukilla ajava Katajamäki laski.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa