Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

12.10.2004 / Toni Klemets

Toni Klemetsillä kaksijakoinen SM-kausi

Toni Klemets nousi päättyneellä kaudella rallin SM-sarjan kärkitaisteluihin. Ensimmäistä kauttaan isossa N-ryhmässä ajanut turkulainen kamppaili kauden viimeisessä osakilpailussa viikonloppuna Hyvinkäällä vielä ryhmän SM-pronssista. Päätöskisa päättyi lopulta pieneen ulosajoon toisena kilpailupäivänä.

- Otin yhden pienen nypyn liian ahneesti ja auto osui vastapenkkaan ja pyörähti ympäri. Vauriot jäivät onneksi pieniksi: ei tullut kuin pientä peltityötä, Klemets kertoi.

SM-sarjan yhteispisteissä Klemets ja kartanlukija Panu Plosila olivat lopulta viidentenä. Parhaina saavutuksina saldoon summattiin kaksi kolmatta sijaa. Tulokaskausi isossa N-ryhmässä oli vahvasti positiivinen.

- Talvikaudella olimme heti aika hyvin kärjenvauhdissa mukana. Kesällä vaihdoimme automerkin Mitsubishistä ja Subaruun ja sen myötä tulokset eivät olleet ihan toivotunlaisia. Se oli tietoinen riski. Autovaihdolla mietimme jo ensi vuotta ja nyt kun saimme pari kisaa alle, niin ei tarvitse enää ensi kauden alussa sitten pohtia näitä auton lapsentauteja ja säätöjuttuja, vaan olemme heti kilpailukykyisiä, Klemets mietti.

- Yksi kauden kohokohtia oli myös Sardinian MM-ralli. Tuli sentään ajettua pari pohja-aikaa ja selvitimme erittäin vaativan MM-rallin kunnialla maaliin saaden paljon lisäoppia, Sardiniassa N-ryhmän kolmanneksi ajanut Klemets muistutti.

Ison N-ryhmän SM-sarjan kultaa ajoi Juha Salo. Klemetsin tiimikaveri Marko Kakko saavutti pronssia.

- Ensi kaudella tavoitteena on vähintään SM-mitali, mieluummin kultainen. Katsotaan myös, jos pystyisimme ajamaan lisää kansainvälisiä ralleja ulkomailla, Klemets sanoi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa