Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

14.12.2004 / Kosti Katajamäki

Suomalaiselle toinen kausi Suzukin ratissa

Kosti Katajamäki, 27, kilpailee ensi kaudellakin rallin junioreiden MM-sarjassa tutulla Suzuki Ignis Super 1600 -autolla. Katajamäki saavutti päättyneellä kaudella MM-sarjan neljännen sijan. Alkava kausi on maailmanmestari Marcus Grönholmin suojatille jo neljäs juniorisarjassa. Katajamäen kartanlukijana jatkaa Timo Alanne.

- Junioreiden MM-sarja ja Suzuki oli vaihtoehdoista ehdottomasti paras. Tämän vuoden kilpailujen tulosluettelo kertoo mikä oli ja on edelleenkin sarjan paras auto. Auto on hyväksi koettu ja kuskille tuttu. Nyt kuskin pitää näyttää oma taitonsa, Katajamäki sanoo.

- Sarjan osakilpailut ovat suureksi osaksi tuttuja. Viime vuonna olin maailmanmestaruustaistelussa mukana vielä viimeisessä osakilpailussa, mutta jäin lopulta mitalien ulkopuolelle. Nyt on tarkoitus ajaa se mitali ja mielellään kultainen. Mestaruudesta siis ajetaan, Katajamäki miettii.

Katajamäki on saavuttanut urallaan yhden osakilpailuvoiton sekä ajanut 42 MM-pistettä. Yhteistyö Grönholmin kanssa jatkuu nyt toista vuotta.

- Kostin vauhti on ollut hyvää ja hänellä on ammattilaisen asenne. Yhteistyömme jatkuu suunnitellusti ja nyt on aika tehdä lopullinen läpimurto. Viime kaudella hän näytti jo kyntensä, mutta ensi kaudella toivotaan vielä lisäpaukkuja ja pientä ryhdistäytymistä, sanoo Grönholm "oppipojastaan".

Suzukin tämänvuotinen neljän auton tiimi pirstotaan puoliksi. Katajamäki ja virolainen Urmo Aava ajavat Suzuki Sport Europen väreissä ja hallitseva mestari Ruotsin Per-Gunnar Andersson ja britti Guy Wilks Monster Sport Europen nimissä.

Junioreiden kausi käynnistyy tammikuussa Montecarlon osakilpailulla. Sarjassa ajetaan kahdeksan osakilpailua. Kuljettaja saa osallistua seitsemään osakilpailuun: yksi on jätettävä väliin. Katajamäen kalenteriin on merkitty Monten lisäksi Sardinia, Kreikka, Suomi, Saksa, Korsika ja Katalonia. Katajamäki jättää Meksikon ajamatta.

MM-ohjelman lisäksi Katajamäki osallistuu rallin SM-sarjaan. Kotoiseen sarjaan hän tavoittelee Grönholmin johdolla WRC-autoa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa