Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

28.12.2004 / Aki Teiskonen

Kuluneella kaudella 2004 menestyksekkäästi Italiassa ja Englannissa kilpaillut Aki Teiskonen lähtee uuteen kauteen uusin haastein. Oppeja maailmalta hakenut nuorukainen tähtää tulevalla kaudella ehjän SM-sarjan läpivientiin ajokkinaan uuden uutukainen Mitsubishi EVO VIII. Vielä varsin vähäisestä neliveto kokemuksesta huolimatta Aki lähtee haastajana vauhdittamaan kovatasoisen ison N-ryhmän kanssa kilpailijoitaan. Iso N-ryhmä on nousemassa sarjan pääluokaksi, sillä auto valikoima on saanut lisäväriä ja luokkaan on tulossa runsaasti uusia kuljettajia. Kauden avaus Arctic Rally tulee olemaan tutustumista uuteen kalustoon ja valmistautumista helmikuussa ajettavaan Ruotsin MM-ralliin.

- Päädyin ajamaan MM-rallien lisäksi myös SM-sarjaa, sillä sain järjestymään huippukaluston Printsport Racingin pajalta. Auto on uusi ja ajamaton, joten sillä on hyvä lähteä kisaamaan. Räikkösen pajalla on tehty hyvää työtä, joten kaluston valinnan suhteen olen hyvin luottavainen. Liian suuria odotuksia sarjan suhteen en kasaile painolastiksi. Pyrin ajamaan ehjän sarjan ja tavoittelen maalilippua jokaisessa kisassa. Kunhan pääsen sinuiksi auton kanssa niin eiköhän sitä vauhtiakin ala löytyä, kertoilee Aki.

SM-sarja jatkuu ohjelman mukaisesti Mikkelissä ja sen jälkeen Akin kotimaisemissa Laukaalla Peurunka -rallissa. Kauteen sisältyy toki muutakin ohjelmaa! Mestaruussarjan lisäksi pyrkimyksenä on ajaa kolme - viisi MM-rallia, joiden suhteen ohjelma on osin vielä tässä vaiheessa hieman avoin. Varmuudella Aki osallistuu Ruotsin ja Suomen MM-ralleihin, joista ainakin Ruotsissa ajokkina tulee olemaan sama auto, jolla hän kiertää kotimaan kisoja. Naapurimaan MM-ralliin Aki lähtee hakemaan tuntumaa ison N-ryhmän vauhtiin korkeimmalla mahdollisella tasolla.

- Odotan innolla pääsyä MM-starttiin. Lapin reissu tulee olemaan hyvää treeniä ja tutustumista uuteen autoon Ruotsin kisaa silmällä pitäen. Kävimme viime talvena nuotittamassa Ruotsissa ja toivonkin, että tuleva kisa ajetaan suurin piirtein samoille teillä. Paljon on hommia edessä, joten täytyy nöyrin mielin jatkaa ajotaidon kehittämistä nelivetoautolla, tuumailee Aki tulevasta kaudesta.

Akin kartturina jatkaa kaudella 2005 velimies Miika, jonka kanssa yhteistyö on hioutunut ammattimaiseksi työskentelyksi yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Matka kohti ammattilaisuutta jatkuu suunnitellusti ja hallitusti. Uralla eteenpäin pyrkiminen on aina ollut kovaa työtä ja vaatii runsaasti kärsivällisyyttä sekä malttia. Aki ja Miika ovat mieltäneet kaiken tämän, eivätkä anna ulkoisten paineiden vaikuttaa omien päämääriensä toteuttamiseen. He jatkavat yhdessä valitsemallaan tiellä kohti rallimaailman huippua.

Aki ja Miika kiittävät yhteistyökumppaneitaan ja kaikkia teitä, jotka olette olleet myötä vaikuttamassa kauden onnistumiseen. Ei ole mahdollisuuksia menestyä ilman ympärillä olevia osaajia. Ilman teitä rattaat eivät pyöri eikä matka etene!

Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2005!

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa