Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Kangas

27.01.2005 / Juha Kangas

Juha Kangas Arctic Lapland Rallyyn Rally Rent Europen Mitsubishilla

Ylihärmäläinen Juha Kangas tekee paluun kotimaisille ralliteille startatessaan 40 vuotis-juhliaan viettävän Arctic Lapland Rallyn reitille. Perjantaina puolilta päivin matkaan starttaava karavaani kiertää perjantaina kuusi erikoiskoetta lauantain osalle jäädessä seitsemän lumista ja jäistä pikataivalta. Voittajia rallin maalissa juhlitaan lauantai-iltana.

Tämä Arctic Lapland rally on yksi lempikilpailuistani. Rally Rent Europe tarjosi hyvää pakettia tähän kilpailuun, joten päätin lähteä mukaan. Tavallaan tämä on juhlavuosi minullekin, sillä kymmenen vuotta sitten tuoreena junnumestarina starttasin täällä ensimmäistä kertaa SM-pistejahtiin. Kyyti oli silloin kylmää, kun taivutimme isoa Galanttia tiukoissa ränneissä, Juha muistelee.
Tämän kauden ohjelma ei ole vielä lyöty lukkoon, joten Kankaalla avautui mahdollisuus tehdä visiitti SM-sarjaan. Kahtena edellisenä vuotenahan Kangas on kilpaillut Australian rallisarjassa ja ajanut MM-ralleja samalla ilman suunnalla.

Kaksi vuotta sitten lumella viimeksi startannut Kangas saa vierelleen kokeneen karpaasin, kun nuotteja kartturin penkille istahtaa lukemaan Lasse Hirvijärvi.
- Olemme olleet pitämässä ajokoulua talvisin ja oppineet siinä tuntemaan toisemme hyvin. Uskon, että nuottikielen vaihto tähän kotimaiseen on helppo ja yhteistyö toimii saumatta Lassen kanssa, sen verran kokenut kettu hän on, kertoo englanninkielisillä nuoteilla pari kautta ajanut ylihärmäläinen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa