Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

14.03.2005 / Joonas Lindroos

Peurungan SM ralli oli Joonaksen historiaan kirjoitettava tapahtuma ja tähänastisen uran makein yleisen luokan SM ralli. Ensimmäisen kerran luokan ykköspytty sai uudeksi kodikseen Joonaksen palkintokaapin.

"Ensimmäisellä erikoiskokeella nuotista ajaminen meinasi vähän takkuilla, kun ei taas ole tullut ajettua puoleen vuoteen nuottikisaa", Joonas kertaa kisan fiiliksiä. Ensimmäisen EK:n jälkeen sijoitus oli seitsmäs ja tappiota kärkeen 9 sekuntia.

Kakkospätkällä oli pitkiä kuutosella ajettavia paikkoja, joissa Eurooppa-versioisella Civicillä tulee hiukan takkiin, onneksi ei liikaa. Seuraavat kolme erikoiskoetta Joonas antoi tulla pienellä riskilläkin ja hänen omasta mielestään vauhtia oli paikoin jopa liikaakin, tilanteilta onneksi vältyttiin ja ajo meni puhtaasti. Kalle Pinomäki putosi pelistä pois ja näin Joonas taisteli Marko Männyn ykköstilaa vastaan ajaen häntä koko ajan kiinni. Viidennen EK:n jälkeen tilanne oli Männyn hyväksi enää 3,4 sekuntia.

Viimeisellä kiirustaipaleella Joonas päätti kartturi Mika Mannisen kanssa, että nyt tai ei koskaan napataan Männyn päänahka. Mitä olikaan edessä tapahtunut: Mänty oli ajanut ulos ja heidän autonsa oli saatu juuri ennemmin takaisin tielle ja Joonas joutui ajamaan 6 kilometriä perässä ennen kuin pääsi ohitse. Paineena oli kuitenkin vielä se, kuinka lujaa Ville Hautamäki tulee takaa. Ohituksen jälkeen Joonas ajoi vielä "kenkä konehuoneessa" saavuttaen pätkälle pohjat.

Lopputuloksissa siis n-ryhmän voitto 20,9 sekunnin marginaalilla. Luokassa starttasi 26 kilpailijaa, joista 15 ajoi maaliin. Peurungan SM ralli oli talvikauden viimeinen ja sarja jatkuu kesäkuussa.

www.lindroosracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa