Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

19.06.2005 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki nappasi suurimman SM-pistepotin lauantaina Valkeakoskella ajetussa rallin suomenmestaruusosakilpailussa. Peugeot 206 WRC:llä ensimmäisen sorarallinsa ajanut Katajamäki oli yleiskilpailun kolmas, mutta edelle ehtineet Sebastian Lindholm (Peugeot) ja Jari-Matti Latvala (Toyota) eivät ole ilmoittautuneet ison A-ryhmän SM-sarjaan. Näin Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne summasivat täydet SM-pisteet.

- Täytyy olla tyytyväinen. Tämä oli ensimmäinen sorarallini WRC:llä. Tiet olivat mahtavat ja etenkin isolla tiellä ajaminen sujui. Ampujan Jouni (Ford) nousi ohitseni toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, mutta päätin iskeä kaiken peliin viimeisellä erikoiskokeella. Kiri onnistui, Katajamäki hymyili maalissa tiukan sekuntitaistelun tauottua.

- Mukana oli pari pienempää tietä. Niillä ajaminen oli hankalampaa. Jarrutuspaikat eivät oikein osuneet ja auto tuntui vain puskevan. En löytänyt hyvää ajorytmiä. Sitä (pikkutietä) pitää treenata, Katajamäki mietti.

Kilpailun voittanut Lindholm kilpaili Peugeotin tehdastallin 307 WRC:llä. Hän jätti Katajamäkeä kahdeksalla erikoiskokeella lopulta 43 sekuntia.

- Taisi olla vähän resurssejakin eroja, mutta Lindholmiin ei ollut mitään mahdollisuukia. Kyllä hän on kuljettajana vielä eri tasolla, Katajamäki totesi rehdisti.

Katajamäki on voittanut nyt kaksi SM-osakilpailua ja on pistetilanteessa neljäntenä. SM-kärki Juuso Pykälistö (Ford) on vain kahdeksan pisteen päässä. Seuraava SM-ralli ajetaan kuukauden kuluttua Kouvolassa.


Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100
www.kosti.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa