Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

19.06.2005 / Joonas Lindroos

Kesäkauden ensimmäinen yleisen luokan SM-ralli Waltikka-ralli ajettiin varsin komeassa auringon paisteisissa olosuhteissa. Joonas starttasi pienessä n-ryhmässä jälleen kartturinaan Mika Manninen.

Lindroosin kilpailu oli tiukkaa ja jännittävää sekuntikamppailua ja erikoiskoepohjien vuorottelua Kalle Pinomäen kanssa. Juuri sellaista, kun ralli parhaimmillaan vain voi olla. Ensimmäiselle tauolle tultaessa, kolmen ajetun EK:n jälkeen, Joonas johti pientä n-ryhmää 3 sekunnilla. Toisena oli kisakumppani Pinomäki.

Toiseen taukoon mennessä oli kisasta ajettu kuusi erikoiskoetta ja Pinomäki oli siirtynyt kärkeen 0,4 sekuntia Joonaksen edelle. Todellinen kilpailu meni pilalle EK6:n lähdössä, jonka aikatarkastusasemalle pojat ajoivat juuri ja juuri liian aikaisin. Tästä seurasi minuutin aikasakko.

Aikasakosta huolimatta tai sitten sen suivaannuttamana, Joonas ja Mika tekivät vielä kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle n-ryhmän pohjat.

Lopputuloksissa autokunta oli kolmantena. Ilman aikasakkoa tuloksena olisi ollut voitto 3,3 sekunnilla. Joonas löytää kuitenkin ilon aihettakin:
- Kaiken kaikkiaan kisa meni hienosti, kun näki, että vauhti riittää. Ajo sujui tosi jouhevasti ja kaikki toimi hienosti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa