Joonas Lindroos

31.01.2006 / Joonas Lindroos

Joonas ajoi pienen n-ryhmän voittoon ja yleiskilpailun sijalle 12 Arctic Lapland rallissa, joka aloitti kauden yleisen luokan SM-sarjan.

Kilpailu ajettiin jo totuttuun tapaan kaksipäiväisenä siten, että kumpikin päivä muodosti SM-pisteiden osalta oman kilpailunsa. Ensimmäisenä päivänä Joonas Lindroos voitti pienen n-ryhmän yhdessä kartturinsa Mika Mannisen kanssa. Lauantaina he sijoittuivat toiseksi vain 20,4 sekunnin päähän luokan voittajasta. Näin Joonas meni heti 22 pisteellä kärkeen. Toisena pienessä n-ryhmässä on Ailu Magga 18 pisteellä.

Perjantaina kolme ensimmäistä erikoiskoetta Joonas vähän totutteli ajoon. Ensimmäisessä huollossa alle vaihdettiin myös paremmat renkaat ja sen jälkeen alkoi tulla tulosta. Neljännellä erikoiskokeella Joonas ajoi 25,9 sekunnin pohja-ajan ja näin hän nousi kerralla viidenneltä sijalta 7 sekunnin johtoon. Johtopaikka pysyi maaliin saakka ja Joonas kuittasi ensimmäiseltä päivältä 12 SM-pistettä.

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Joonaksen ja Mikan kilpailu oli todella katkolla. Pätkän puolivälissä oli noin 200 metriä pitkä suora ja sen päässä nuoteilla sanottuna vasen nopea. Tällainen paikka on ajettava kohtuullisen hitaasti. Civic tökkäsi kylki edellä penkkaan ja kaatui katolleen. Auto liukui katollaan jonkin matkaa, kunnes töksähti uudelleen - onneksi. Töksy kellautti auton takaisin pyörilleen ja matka pääsi jatkumaan. Mukana oli onnea, koska paikalla ei olisi ollut katsojia auttamassa. Autokin pääsi vähällä. Ainoastaan oikea pyörännapa ja tukivarsi vioittuivat lievien kosmeettisten vaurioiden ohella. Kaadon jälkeen oli ajettavana vielä yksi 30 km:n pikataival ennen huoltoa, mutta onneksi auto toimi sinne asti.

Korvaamaton huolto teki hyvää työtä ja vaihtoi vioittuneet osat ehjiin ja Joonas pääsi taas ajamaan täysipainoisesti. Väärä rengasvalinta kiusasi toiseen kertaan ajetulla Sarriojärven erikoiskokeella. Joonas valitsi lumirenkaan, mutta tie olikin puhdistunut ensimmäisellä lenkillä niin tehokkaasti lumesta, että siellä olisi pitänyt ehdottomasti olla jäärengas. Vaikeuksista huolimatta Joonas ja Mika saivat lauantain osalta toiseksi korkeimmat pisteet.

Kauden alku näyttää lupaavalta. Tästä on hyvä jatkaa Mikkelissä, seuraavassa rallin SM-osakilpailussa.