Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

19.02.2007 / Joonas Lindroos

Lauantaina jatkettiin rallin yleisen luokan SM-sarjaa ajamalla Nilsiässä Tahko Spa ralli. Joonas Lindroos ja hänen kartturinsa Jouni Lampinen jatkoivat voittokulkuaan alle kaksilitraisten n-ryhmässä.

Nyt Joonas heräsi heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Pienen n-ryhmän pohjat kirjattiin Joonas Lindroosin nimiin. 4,3 sekunnin päässä oli Jarkko Nikara, joka antoi vastusta Joonakselle jo Arctic Lapland rallyssa.

Joonaksen johtoasema pysyi kilpailun loppuun asti. EK3:lla hän pyörähti ja joutui peruuttelemaan penkkojen välissä saadakseen auton taas oikeaan ajosuuntaan. Aikaa tuhraantui noin 10 sekuntia Ailu Magan ajaessa 7,5 sekunnin pohjat. Tämä ei kuitenkaan vienyt Joonaksen johtoasemaa. Lindroosin kirittäjä, Jarkko Nikara lipsautti samalla pätkällä hankeen menettäen aikaa noin 45 sekuntia.

Huollossa Civiciin vaihdettiin jääpyörät, joilla lähdettiin erikoiskokeille 4 ja 5.
- Ajateltiin kokeilla toimisiko se paremmin, kertoo Joonas ja jatkaa: Ei se ollut viisas valinta ja vaihdoimme viitosen jälkeisessä huollossa takaisin lumipyörään. Vähänkin, kun oli lumipöperöä, jääpyörällä ei löytynyt pitoa.

Toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle 6, Joonas reuhasi vielä kartturinsa Jounin kanssa pohja-ajan. Saatuaan tiedon, että Jarkko Nikara oli keskeyttänyt kutosella, ei viimeisellä erikoiskokeella tarvinnut enää muutakuin ajella maaliin.

Näin siis alle kaksilitraisten n-ryhmän voitto kirjattiin Joonas Lindroosille ja Jouni Lampiselle 2 minuutin ja 0,1 sekunnin erolla seuraavana olleeseen Jani Hirvoseen. Voitollaan he kirjasivat 15 SM-pistettä ja vahvistivat johtoaan 37 pisteeseen. Toisena olevalla Antti Rintamäellä on 18,5 pistettä.

www.lindroosracing.com



Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa