Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

08.03.2007 / Jani Salomaa

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu lauantaina Suomen MM-rallista tutuissa maisemissa Laukaassa. Riihimäkeläinen starttaa talvikauden viimeiseen osakilpailuun hyvillä mielillä, sillä alla on reippaasti harjoittelukilometrejä. Kylmiltään kilpailuun ei siis tarvitse lähteä.
- Olin viime sunnuntaina Hausjärven Talvirallisprintissä kuljettamassa järjestäjän VIP-autoa, ja ajoin reilun viiden kilometrin mittaisen nopean ja vaativan radan neljästi. Keskiviikon testissä sain alle noin 50 kilometriä ja se treeni oli erittäin hyödyllinen. Siinä valkeni taas muutama ajamiseen liittyvä pieneltä tuntuva asia, mikä vie hommaa varmasti eteenpäin, Jani kertoo.

Lauantain Peurunkarallin päätavoitteekseen Salomaa mainitsee Subaru Challengen ja sieltä mahdollisimman suuren pistepotin keräämisen.
- Se mihin vauhti riittää N-ryhmässä, on hiukan arvoitus. Minulle ensimmäinen kausi nelivetoisen ohjaimissa on kuitenkin opettelua. Kilpailusta tulee varmasti todella hankala, sillä viikonlopuksi on luvattu räntä- ja vesisadetta sekä plussan puolelle kohoavaa lämpötilaa. Miten tiet kestävät, on täysi arvoitus ja tästä johtuen keskeytyksiä voi tulla paljonkin. Tarkkana saa olla. Toki olosuhteet ovat kaikille samat, mutta mukavampaahan sitä olisi ajaa kunnon talvikelillä, Jani pohtii.

Jani Salomaa liimaa kartturinsa Mikko Lappalaisen kanssa Subaru Impreza WRX:n kylkiin numerot 53 kello 11.00 alkavaan kilpailuun.

Jani Salomaan talvikausi päättyy sunnuntaina Keuruulla, jossa hän osallistuu kansalliseen rallisprintkilpailuun. Keuruun varuskunta-alueella ajettava kilpailu alkaa kello 12.00 ja Salomaan numero on siellä 29.

www.janisalomaa.com

Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa