Heikki Westerlund

03.09.2007 / Heikki Westerlund

Uudestakaupungista saavutuksena 4. sija ryhmässä ja 8. sija yleiskilpailussa

Kisan alku oli osaltamme kaikkea muuta kuin onnistunut. Kaksi ensimmäistä ek:ta meni ihan penkin alle, kun emme saaneet autoon uusittuja jarruja jostakin syystä kunnolla balanssiin. Asfaltilla ajetun kolmannen ek:n jälkeen ajo alkoi sitten sujua paremmin, ja ajat paranivat huomattavasti auton alettua toimimaan ja luottamus autoon palasi. Harmi vain että hävisimme hyvän loppusijoituksen kannalta tärkeitä sekuntteja näillä pätkillä.

Tiet olivat hyvin liukkaita sateiden jäljiltä ja jarrutuspaikkoja oli monin paikoin vaikea löytää kohdalleen epätasaisen pidon vuoksi. Loppukisa kuitenkin sujui ongelmitta ja tulos on hyvä. Kisan vaikeuden vuoksi rallissa sattui useita ulosajoja, myös ihan kärkikuljettajien keskuudessa.

Ennen viimeistä 12 km:n pituista erikoiskoketta totesimme "Arwon" kanssa olevamme vain 3.0 sekuntia Jussi Välimäkeä eli 4. sijaa perässä. Päätimme yrittää vielä tällä viimeisellä ek:lla kuroa tuo sijoitus kiinni. Ajo onnistui hyvin ja voitimme Jussia 7 sekuntia joten 4. sija oli plakkarissa. Kolmanteen sijaan ei viimeisen pätkän loppukiri riittänyt. Eroa Kari Ali-Rantalaan jäi 6.2 sekuntia.

Yleiskilpailun ja samalla A-ryhmän voitti pari Jarmo Mikkonen-Hannu Ervasto. Ryhmässä kakkokseksi ajoi hienosti pari Kim Niemi-Timo Pitkonen ja kolmanneksi parhaat pisteet vei Kari Ali-Rantala-Petri Vihavainen.

Pistetilanteessa kohentelimme myös asemiamme. Tässä epävirallinen SM-tilanne ennen sarjan päätöskisaa: