Joonas Lindroos

03.09.2007 / Joonas Lindroos

Rallin yleisen luokan SM-sarjasta on ajamatta vielä yksi kilpailu, mutta Joonas Lindroos ja hänen kartturinsa Jouni Lampinen varmistivat pienen n-ryhmän mestaruutensa jo Uudessakaupungissa. Koko kilpailun ajan Joonas kävi tiukkaakin tiukempaa sekuntikamppailua Jarkko Nikaran kanssa. Nikara oli myös kärkkymässä mestaruutta samoin kuin Ville Hautamäki, joka keskeytti erikoiskokeen 4 jälkeen.

Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Joonas ei ollut tyytyväinen ajoonsa. -Se vain jotenkin takkusi ja tuntui väkisin ajamiselta, toteaa kuski. Se näkyi myös tuloksessa siten, että Joonas oli luokassaan toisena.

Ensimmäisen tauon jälkeen EK3:lta lähti kulkemaan. Puotilan erikoiskoe, järjestyksessään viides, oli Joonaksen suosikkipätkä. Siellä Nikaran johtoasema murtui. Joonas siirtyi 1,7 sekunnilla kärkeen. Seuraavalla EK:lla ei voi tiukempaa olla, molemmat ajoivat saman ajan. Seiskalla Nikara laittoi jännitystä peliin kaventamalla eron 0,3 sekuntiin. Mitä tapahtui viimeisellä erikoiskokeella? Joonas ajoi kartturinsa kanssa riskirajalla maaliin saakka, vaikka linjat kävivät jo vähän leveiksi.
-Kun tultiin maaliin, sanoin Joonakselle jos nyt ei tullut voittoa, niin ei sitten millään, kertoo Lampinen. Ajaksi kirjattiin 6.57,3 ja jäätiin odottamaan Nikaran maaliintuloa. Kun Nikaralle alettiin kirjoittaa aikaa 7.04,3, oli fiilis sanoinkuvaamaton. Se tarkoitti kisan voittoa ja samalla Suomenmestaruutta. Voittomarginaalia oli 7,3 sekuntia.

-Elämäni kisa, tiivistää Joonas. Kaksi viimeistä erikoiskoetta ja etenkin viimeinen oli elämäni makeimpia vetää. Koko kisa tiukkaa sekuntipeliä. Yksi kisa vielä kaudelta ajamatta ja silti varmistui mestaruus. Tällaisia kisoja ei uralle varmasti montaa osu kohdalle, iloitsee Joonas.

Suomen mestaruus on Joonakselle ensimmäinen. Hän on ajanut viisi kautta, joista kolme kokonaista. Tällä kaudella Joonas ajoi ensimmäisestä kilpailusta lähtien keltaiset ovinumerot kyljissä. Keltaiset laput harvemmin pysyvät koko kautta samalla kuljettajalla. Pisteitä on kasassa tältä kaudelta ennen viimeistä kilpailua 79. Toisena olevalla Nikaralla 54. Viimeisestä kilpailusta jaetaan korotetut pisteet siten, että voittaja saa 24. Jos siis Nikara voittaa ja Joonas jäisi pisteittä, saisi Nikara kasaan 78 pistettä.

Rallin saralla oli siis hieno viikonloppu. Markus Grönholm voitti Uudessa Seelannissa Sebastien Loebin vaivaisella 0,3 sekunnilla ja Joonas Lindroos SM-kultaa alle kaksilitraisten n-ryhmässä.