Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

19.12.2007 / Joonas Lindroos

Joonas Lindroos ja hänen kartanlukijansa Jouni Lampinen lähtivät kauteen 2007 tavoitteenaan voittaa pienen n-ryhmän suomen mestaruus. Sen he myös tekivät. Seuraavassa vielä kertaus, mitä kauden aikana tapahtui.

Arctic Lapland Rally 26. - 27.1.

Perinteikäs Arctic Lapland Rally, entiseltä nimeltään Tunturiralli avasi kauden. Kisa ajettiin kaksipäiväisenä. Molemmilta päiviltä oli jaossa omat pisteet. Ikään kuin olisi ajettu kaksi eri kilpailua.

Ensimmäisenä päivänä Joonas Lindroos ja kartanlukija Jouni Lampinen ajoivat alle kaksilitraisten n-ryhmässä sijalle 2. Se merkitsi kymmentä SM pistettä.

Toisen päivän kilpailu sujui parhaalla mahdollisella tavalla. Päivän tuloksena ensimmäinen sija ja 12 pistettä. Näin ollen Joonas ja Jouni palasivat lapista pienen n-ryhmän johtajina 22 pisteellä. Keltaisia ovinumeroita he eivät luovuttaneet enää kenellekään muulle kauden aikana.

Tahko Spa ralli 17.2.

Joonas ja Jouni hyökkäsivät n-ryhmän kärkipaikalle jo heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Paikka pysyi koko kisan ajan, vaikka kolmospätkällä he tuhrasivat peruuttelussa noin 10 sekuntia. Kahdella erikoiskokeella he kokeilivat jääpyörää alle, mutta se ei toiminut ja lumipyörät vaihdettiin takaisin. Voittomarginaalia kertyi yli 2 minuuttia 0,1 sekuntia.

SM Peurunkaralli 10.3.

Toinen kauden kahdesta keskeytyksestä tapahtui tässä rallissa. Joonas ehti ajaa vain kaksi erikoiskoetta, kun kolmannella vetoakseli katkesi. Keskeytys tapahtui kakkossijalta. Johtoasema hieman kaventui, mutta sitä oli silti 9 pisteen verran. Kilpailu oli talvikauden viimeinen, jonka jälkeen kisoissa oli noin kolmen kuukauden tauko.

Keski-Uusimaa ralli 16.6.

Joonas painoi kaasupoljinta alussa turhan varovaisesti. Niinpä Jarkko Nikara paineli heti kahdella ensimmäisellä EK:lla melkein puolen minuutin karkumatkalle. Sitä oli jo lähes mahdotonta ajaa kiinni. Niinpä Joonas ja Jouni kisasivat lähinnä kakkossijasta Ville Hautamäen kanssa. Tuloksena oli toinen sija ja taas pistejohto kaventui - nyt kahdella pisteellä.

SM O.K. Auto-Ralli 7.7.

Joonas Lindroosilla ja kartturi Jouni Lampisella oli selkeä suunnitelma: nyt hyökätään heti täysillä, eikä anneta johtoasemaa, kuten edellisessä kisassa. Suunnitelma toimi ja kärkipaikka tuli heti ensimmäisellä pätkällä 17 sekunnin marginaalilla. Muilla erikoiskokeilla ei tarvinnut edes välttämättä ajaa pohjia, kunhan seuraili muiden aikoja ja piti sijansa. Tuloksena voitto, joka vahvisti taas johtoa.

SM Uusikaupunkiralli 1.9.

Joonaksen sanat: "Elämäni kisa" tiivistää tämän rallin. Jarkko Nikara ajoi kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella kärjessä, mutta kolmannella EK:lla Joonas ja Jouni mursivat hänen johtoasemansa 1,7 sekunnilla. Siitä alkoi tiukkaakin tiukempi sekunti, tai oikeastaan sekuntien osien, kamppailu. Nelosella kilpakumppanit ajoivat saman ajan. Toiseksi viimeisellä EK:lla Nikara kavensi eron vaivaiseen 0,3 sekuntiin. Viimeisen erikoiskokeen Joonas ajoi riskirajalla ja jäi odottamaan maaliin Nikaran aikaa. Se oli vain 7,3 sekuntia huonompi kuin Joonaksen ja Jounin aika. Kilpailun voitolla varmistui myös suoman mestaruus. Vaikka viimeisestä kilpailusta ei tulisi yhtäkään pistettä, voittomarginaalia olisi 1 piste.

SM Vaakuna ralli 22.9.

Kauden toinen keskeytys tapahtui sitten Mikkelissä. Joonas ehti ajaa ensimmäistä erikoiskoetta vain noin 7 kilometriä, kun mutkassa oli sisällä pehmeätä ja auto pyörähti penkalle ja kaatui. Autoa ei saanut nostettua pois ja se oli sitten siinä. Ulosajo oli aivan turha juttu. Ehkäpä syynä oli se, että keskittyminen ei ollut 110%:sta, kun ei tarvinnut enää ajaa "pakkopisteitä".

Koko Lindroos Racingin porukka kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan kuluneesta kaudesta ja tuesta, jolla saavutettiin mestaruus.

Rahallista joulua ja menestystä vuodelle 2008!