Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

14.02.2008 / Kalle Pinomäki


Kalle Pinomäen tavoite rallin SM-sarjan lauantaisessa Laukaan osakilpailussa on päivänselvä. Ensimmäistä kauttaan nelivetoisella turboautolla ajava Pinomäki hakee kunnon SM-pistepottia.

Avauskilpailussa tammikuussa Rovaniemellä Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajavan Pinomäen (Turun Urheiluautoilijat) vauhti oli jo kilpailukykyistä, mutta muutama hangessa vietetty ylimääräinen minuutti pilasi toiveet SM-saldon korkkaamisesta.
- Vauhdillisesti ollaan aikataulussa. Erikoiskoeajat olivat sellaisia, kuin niiden uskottiinkin tässä vaiheessa kautta olevan. Fiilis on tosi positiivinen, ja kun ajosta saa pois sellaiset pienet virheet ja aristelut, ja homma sujuu muutenkin nappiin, niin SM-pisteillä ollaan, Pinomäki sanoo.

Pinomäki ja kartanlukija Matti Kaskinen (SaloUa) pääsevät Laukaassa reitille kohtuullisen mukavassa saumassa. Hopeamustan auton kyljissä on numero 14. Ison N-ryhmän kuljettajista Pinomäki ajaa seitsemäntenä.

SM-sarjassa lähtöluettelon laadinnassa käytetään apuna kuljettajien nopeusluokitusta, joka ei ole suoraan sama kuin SM-pistetilanne. Vaikka kymmenellä kuljettajalla onkin jo avauskisasta pistetili auki, Pinomäen vauhti rankattiin seitsemänneksi.
- Se on oikein hyvä paikka. Pakkastakin on luvattu sen verran, että tiet ovat Keski-Suomessa varmasti hienossa kunnossa. Hanaa vaan, Pinomäki hymyilee.

SM-sarjan kärjessä ajaa Mitsubishi-kaksikko Juha Salo (24p) ja Kosti Katajamäki (20p). He saavat toistaiseksi mennä Pinomäeltä karkuun, sillä pari edellistä kautta junioreiden MM-osakilpailuissa viihtynyt turkulainen rakentaa kauden ohjelmaansa ja tavoitteitaan niin, että paras vauhti löytyisi kesän kilpailuissa.
- Talvikausi on edelleen opettelua. Tottakai mennään kaasu pohjassa nytkin, mutta vauhtia on tarkoitus nostaa erikoiskoe erikoiskokeelta. Tavoitteena on, että kesäkisoissa oltaisiin sitten mukana taistelemassa aivan kärkipaikoista, Pinomäki korostaa.

Laukaassa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy 107 kilometriä. Luvassa on myös muutamia Suomen MM-rallista, eli Neste Oil Rallista tuttuja osuuksia.

www.setpromotion.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa