Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

08.03.2008 / Kalle Pinomäki

Rallin SM-sarjan talvikauden päättynyt osakilpailu Nilsiässä tarjosi Kalle Pinomäelle aurinkoisia hetkiä alussa, mutta mukavasti alkanut ralli päättyi lopulta syvälle lumihankeen. Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajava turkulainen menetti hienon neljännen sijansa keskeytykseen viimeisellä erikoiskokeella.
- Hankeen mentiin kuusi kilometriä ennen maalia. Ei paljon naurata. Nuotti tuli vähän myöhässä, ja auto puhkaisi penkan. Arvaa oliko katsojia? No ei ensimmäistäkään. Traktoria tässä odottelen. Eikä tämä vehje täältä mihinkään nousisi vaikka olisi rykmentin verran äijiä työntämässä, Pinomäki raportoi keskeltä itä-suomalaista korpimetsää.

Pinomäen ja kartanlukija Matti Kaskisen kilpailu käynnistyi hyvin. Suunnitelmallisesti rallikautta eteenpäin menevä kaksikko kiristi vauhtiaan kisan edetessä ja piti ison N-ryhmän kilpailussa jo neljättä sijaa. Se olisi ollut kelpo saavutus keltanokkakauttaan nelivetoisella ajavalle Pinomäelle.
- Ajoon olen tyytyväinen. Kilpailu meni suunnitelman mukaan melkein loppuun asti. Uskallan sanoa, että vauhti olisi vielä parempaakin, mutta lähtöpaikkani (23.) vuoksi varmasti menetin jonkin verran kärjessä lähteneisiin verrattuna, Pinomäki laski.

Talvikauden jälkeen Pinomäellä on kolme SM-pistettä. SM-sarjan kärkimies Juha Salo (39 p) ajoi myös ulos. Sarjassa on nyt kolmen kuukauden tauko, ja kesäkausi avataan kesäkuun puolivälissä Keravalla.


www.setpromotion.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa