Heikki Westerlund

13.07.2008 / Heikki Westerlund

O.K. Auto-ralli Kouvolassa aloitettiin hyvin vetisissä olosuhteissa. Sade kuitenkin loppui ja suurin osa erikois-
kokeista päästiin ajamaan pilvisessä, mutta sateettomassa säässä. Pölyhaittaa ei sateen kastelemilla teillä nyt ollut.

Saimme oikestaan heti kisan alusta asti hyvin vauhdin päälle ja lupaamani vauhdin nosto onnistui nyt hyvin.
Jostakin syystä lyhyt ek 2/8 ei meiltä onnistunut kummallakaan ajokerralla, vaikka mitään virheitä emme siellä
tehneet. Sillä pätkällä hävisimme molemmilla ajokerroilla suhteessa eniten.

Isoja ongelmia meille tuli 18.3 km pituisella ek:lla nro 5, jossa n. 8 km:n kohdalla kytkinpoljin jumiutui kiinni
lattiaan. Onneksi kuitenkin veto oli tallella joten pystyimme koko ajan etenemään ilman kytkintä. Kaikeksi
harmiksi vielä yrittäessäni jalalla irroittaa poljinta, irtosi siinä hässäkässä kaasupolkimen poljinpinta ja se
pyöri jarru- ja kaasupolkimen alla häiriten ajamista tosi paljon. Pääsimme pätkän kunniallisesti kuitenkin
maaliin. Pätkän maalissa yritimme selvittää mistä vika johtui ja muutaman minuutin auton seistessä kytkin
palautui itsestään normaaliasentoon. Ilmeisesti kytkimen työsylinteri oli jumiutunut sellaiseen asentoon jossa
se kuitenkin päästi nesteen ohitseen. Onneksi näin! Loppupätkillä vika ei enää esiintynyt ja pääsimme ajamaan loppukisan ongelmitta maaliin.

Ajoimme jälleen tosi tiukkaa kisaa parin Jari Luostarinen - Mika Leistiö kanssa. Maalissa jäi välillemme eroa meidän eduksemme vain 1.4 sekuntia. Tässä yleiskilpailun top 10.

10. 48.43;2 Heikki Westerlund - Arto Sirpoma Mitsubishi Lancer E9 N

N-ryhmän 5. sija jäi meillä 15.2 sekunnin päähän. Joni Nikko ei ole ilmoittautunut SM-sarjaan joten saimme
tästä kisasta nyt 5. korkeimmat SM-pisteet. SM-sarjapisteissä olemme nyt sijalla 6. Yleiskilpailun voitti odotetusti Daniel Sordo - Marco Marti ja kakkoseksi ajoi hienosti N-ryhmän voittanut Juha Salo - Mika Stenberg.

Seuraavan kerran ajetaan SM-pisteistä Uudessakaupungissa 29.-30.8. Sitä ennen ohjelmassani on kuitenkin työtehtävä Suomen MM-rallissa Neste Oil Rallissa, jossa ajan taas tänäkin vuonna yhden nollan autoa.