Facebook Twitter Email Pinterest

Axel Lindholm

21.09.2008 / Axel Lindholm

Ralliautoilun SM-sarjan yhteydessä N-ryhmäläisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla A-junioreissa kiireisintä kyytiä kuluneella rallikaudella pitänyt Axel Lindholm, 20, kartanlukijansa Timo Hantusen kanssa jatkoivat kilpailukautensa mukaisella teemalla voittaen SM-sarjan päätöskilpailussa A-junioreiden yleiskilpailun. SM Vaakuna rallin kaikille seitsemälle pikataipaleelle pohja-ajan ajanut Lindholm näin saavutti tavoitteensa ajaen samalla kilpailukautensa viimeisen rallin nelivetoisen ja turboahdetun kilpurin ratin takana.

- Lopputulos oli se mitä lähdimme hakemaan, mutta ajollisesti on minulla vielä paljon parannettavaa; Pikataipaleet tulisi ajaa tehdyn nuotin mukaan ja sitä kautta saada varmuutta ajamiseen. Tämän osa-alueen hallitsemisessa minulla on vielä tekemistä, mutta kehitystä tapahtuu kilpailu kilpailulta, suomi Axel itseään.

- Kokonaisuutena Mikkelin SM-ralli oli silti hyvä ja opettavainen kilpailu. Olen nyt ajanut kuusi ennakkotutustuttavaa kilpailua Mitsubishilla ja kaikki nämä rallit automme on toiminut ongelmitta. Siitä suuri kiitos huoltomiehille, jotka ovat pitäneet automme täydellisessä toimintakunnossa. On ollut erinomaista saada ajaa teknisesti ongelmattomia kilpailuja ja sitä kautta niin opiskella kuin nautiskella vauhdin hurmasta, Lindholm jatkoi.

Ralliautoilun SM-sarjan yleiskilpailun voittoon ajoi Mikkelin ralliässä ja SM-pronssia tänä vuonna napannut Jari Ketomaa. Ralliautoilun N-ryhmän Suomenmestaruuden tiukan taistelun jälkeen varmisti Juha Salo jättäen Kosti Katajamäen hopealle. Axel Lindholmin kilpailukausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna kun edessä on Naantalin ympäristössä ajettava perinteikäs Rantaralli, joka on Nuorten SM-sarjan päätöskilpailu. Axel ja kartanlukija Timo Hantunen suuntaavat Naantaliin Honda Civic Type-R ralliautolla. Tavoitteena kaksikolla on taistella kilpailun kärkisijoista.

- Kovaa pitää mennä, jotta tavoitteeseemme päästään. Ralliautomme on edellisen osakilpailun jäljiltä käyty läpi jonka seurauksena uskon sen olevan iskussa. Nyt tulevana viikkona hienosäädetään kilpuria ohjastava mies samaiseen vireeseen ja katsotaan maalilipulla mihin se riittää, suunnitteli Lindholm.

Lopputulokset SM Vaakuna ralli, Mikkeli: A-junioreiden yleiskilpailu: Top-3 1. Axel Lindholm & Timo Hantunen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 49.07;5 2. Jussi Vainionpää & Mika Juntunen, Honda Civic Type-R, +3.03;3sek 3. Lasse Martikainen & Ville Vauhkonen, Toyota Starlet, +5.31;1sek

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa