Facebook Twitter Email Pinterest

Petri Lehtovirta

21.09.2008 / Petri Lehtovirta

Valikoidusti kuluvan kilpailukauden ralleja ajanut lahtelainen Petri Lehtovirta kartanlukijansa Juha Kanervan kanssa mittasivat vauhtiaan Mikkelissä ajetussa SM-rallissa joutuen neljännen pikataipaleen jälkeen jättämään keskeytysilmoituksen vasemman iskunvaimentimen rikkoontumisen seurauksena. Ongelmattomasti A-ryhmäläisellä Subaru Impreza WRX STi ralliautolla kaksi erikoiskoetta neljästä ajanut Lehtovirta Racing oli tyytyväinen kahden ensimmäisen pikataipaleen aikaan.

- Ennen kilpailua päätimme, että otamme riskejä ja ajamme vanhaa sotaratsuamme niin kuin sitä pitääkin. Kaksi ensimmäistä pikataivalta tuli hienosti ja kellokin tykkäsi. Kolmannella automme alkoi rikkoontuneen takaiskunvaimentimen seurauksena kiemuroida ja nelosella oli hiljennettävä kunnolla vauhtia, jotta olisimme tiellä pysyneet. Huollossa saimme todeta ettei meillä eikä kanssakilpailijoillamme ollut mukana tarvittavaa varaosaa, joten olimme pakotettuja jättämään leikki kesken, harmitteli Lehtovirta.

- Keskeytyksestä huolimatta olen todella tyytyväinen suoritustasoomme.
Mikäli olisimme ajaneet paremmissa olosuhteissa emme olisi kärsineet suuresta kilpailunumerosta ja sen tuomasta liukkaasta rallitiestä. Oli kuitenkin hienoa nähdä ettei vauhtini ole SM-sarjan välivuoden aikana mihinkään kadonnut ja se tosiasia antaa lisäpotkua tulevan vuoden kuvioiden suunnittelemiselle, jatkoi Lehtovirta.

SM Vaakuna rallin voittoon ajoi Mikkelin oma rallipoika Jari Ketomaa. A-ryhmän nopein oli huiman taistelun jälkeen Timo Mäenpää, joka kävi neljän muun WRC-kuljettajan kanssa huikean kilvanajon. Mäenpään ja neljänneksi ajaneen Jukka Hiltusen eroksi muodostui lopulta 5,9 sekuntia.

- Pojat järjestivät kunnon väännön niin yleiskilpailun kuin N- ja A-ryhmien voitosta. Mielestäni ralliautoilun Suomenmestaruudet menivät niille kuljettajille, jotka sen ajamalla ansaitsivat eikä tänä vuonna nähty munakuppien jakoa toisten epäonnen kautta. Vaikka kotimainen kilpailukausi päättyi monelta tähän, ei uskalla vielä julistaa Lehtovirta Racingin kilpailukautta päättyneeksi. Meillä on työn alla yksi kansainvälinen ralli Euroopassa ja mikäli se toteutuu, olisi hienoa käydä hakemassa kansainvälistä kilpailukokemusta ja päättää kilpailukausi aivan jossain muualla kuin Suomessa, Lehtovirta kertoi.

Lopputulokset SM Vaakuna ralli 2008, Mikkeli: A-Ryhmä: Top-5:
1. Timo Mäenpää & Carl-Johan Wolff, Skoda Octavia WRC, 46.25;2mins 2. Jukka Ketomäki & Jarkko Alanen, Skoda Octavia WRC, +1,8sek 3. Ari Vihavainen & Asko Sairanen, Ford Focus RS WRC, +3,1sek 4. Jukka Hiltunen & Jarkko Kalliolepo, Ford Focus RS WRC, +5,9sek 5. Seppo Kopra & Matti-Jussi Partanen, Toyota Corolla WRC, +41,2sek
---
kesk. Petri Lehtovirta & Juha Kanerva, Subaru Impreza WRX STi, iskunvaimentimen rikkoontuminen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa